Τελευταία Νέα:

Το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί να οδηγήσει στην κατανάλωση περισσότερων θερμίδων




Πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο
Όποιος κι αν είναι ο λόγος που μένετε μερικώς αφυδατωμένοι όλη την ημέρα μην πίνοντας απλά νερό, απλά να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι.
Σύμφωνα με τη The Chicago Tribune, το 43% των ενηλίκων πίνουν λιγότερο από τέσσερα φλιτζάνια νερό την ημέρα. «Αν και το CDC δεν λέει πόσο νερό είναι αρκετό, επειδή οι ανάγκες μας ποικίλλουν, λιγότερο από τέσσερα φλιτζάνια των 225 γραμμαρίων συνήθως είναι λίγα», είπε η Δρ. Άλισον Γκούντμαν, επιδημιολόγος του CDC, στη Chicago Tribune. Αλλά αν θέλετε να χάσετε μερικά επιπλέον κιλά, η αυξημένη κατανάλωση νερού, μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το στόχο σας.

«Το νερό όχι μόνο μας δίνει ενέργεια και βοηθά στη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος, αλλά μας βοηθά επίσης να νιώθουμε πιο γεμάτοι», εξηγεί η διαιτολόγος Cheryl Forberg στο Eat This, Not That. «Το να μην πίνουμε αρκετό νερό μπορεί να μας κάνει να τρώμε υπερβολικές θερμίδες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

 Επιπλέον, όταν είστε αφυδατωμένοι, το σώμα θα εξοικονομήσει νερό για ζωτικές λειτουργίες του σώματος, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και υψηλότερο αριθμό στην ζυγαριά», προσθέτει η ίδια.

Περισσότερη ενέργεια, λιγότερο φούσκωμα και αίσθημα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αν αυτοί δεν είναι αρκετοί λόγοι για να σας κάνουν να πίνετε πολλές φορές νερό μέσα στην ημέρα, διαβάστε παρακάτω γιατί πρέπει να πίνετε αρκετό νερό σε καθημερινή βάση. «Πνευματικά και σωματικά, είναι καλύτερα να είμαστε ενυδατωμένοι», δήλωσε στη The Chicago Tribune η Paula Burke, κλινική διαιτολόγος στο MetroSouth Medical Center στο Blue Island.

«Το ανθρώπινο σώμα είναι περίπου 70% νερό, το οποίο χρειαζόμαστε. Βοηθά την κυκλοφορία μας, μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα, βοηθά στην απαλλαγή του σώματός μας από τις τοξίνες και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα», εξηγεί. Το νερό σίγουρα κάνει πολλά για τη γενική μας υγεία. Και αν η λήψη αρκετής ποσότητας νερού σημαίνει αποτροπή της αύξησης βάρους, τότε είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να πίνουμε -όχι, να τρώμε- όλη την ημέρα.




Newsbeast















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.