Τελευταία Νέα:

Νοσήσατε με κορωνοϊό; Πότε είναι 5πλάσιος ο κίνδυνος να κολλήσετε ξανά



Καλό είναι να μην εφησυχάζουν οι ανεμβολίαστοι που πέρασαν κορωνοϊό, επειδή τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι για την θωράκιση του οργανισμού από την πιθανότητα επαναλοίμωξης είναι απαραίτητο να γίνει αυτή η καθοριστική κίνηση...

Μετά την ανάρρωση από την λοίμωξη με Covid-19 συνιστάταται ο εμβολιασμός με μία τουλάχιστον δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ώστε να υπάρχει επαρκής προστασία από μια ενδεχόμενη επαναλοίμωξη αναφέρουν ισραηλινοί επιστήμονες σε έρευνα που δημοσιεύθηκε στο New England Journal of Medicine.

Παραμένοντας ανεμβολίαστοι μετά την λοίμωξη με τον SARS-CoV-2 διατρέχετε πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο επαναλοίμωξης συγκριτικά με κάποιον που έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Αυτό συμβαίνει σύμφωνα με τους ερευνητές, επειδή η ανοσία που αποκτά ο οργανισμός μετά τη λοίμωξη είναι βραχύβια.

Η ανοσία μπορεί να διαρκεία για τρεις μήνες ίσως και περισσότερο αλλά σε καμία περίπτωση δεν παρέχει μόνιμη θωράκιση του οργανισμού έναντι του κορωνοϊού.

Οι ειδικοί μάλιστα εκτιμούν ότι με τον νέο κορωνοίό θα συμβεί ότι και με τους ρινοιούς που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα, αλλά και τους άλλους κορωνοϊούς που επίσης προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις, οι οποίοι έχουν μια εποχικότητα και από τους οποίους προσβαλλόμαστε επανειλλημένα.

Αυτός είναι και ο λόγος που μετά την νόσηση συστήνεται ο εμβολιασμός  σε μια προσπάθεια να παραταθεί η ανοσία που έχει αποκτήσει ο οργανισμός.

Για τη μελέτη, μια ομάδα με επικεφαλής τον Ronen Arbel της Clalit Health Services  (του μεγαλύτερου από τους τέσσερις οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης του Ισραήλ) συνέλεξε δεδομένα για περισσότερους από 149.000 ασθενείς. Όλοι είχαν αναρρώσει από την COVID-19 και δεν είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως. Ωστόσο, περισσότεροι από 83.000 εμβολιάστηκαν μετά την ανάρρωση. Από αυτούς, 354 επαναμολύνθηκαν με Covid-19 , σε σύγκριση με 2.168 που παρέμειναν ανεμβολίαστα

Βάσει των δεδομένων παρατηρούνται περίπου δύο επαναμολύνσεις ανά 100.000 μεταξύ των εμβολιασμένων ασθενών σε σύγκριση με 10 ανά 100.000 μεταξύ των μη εμβολιασμένων.

Τα δεδομένα βασίστηκαν στο εμβόλιο Pfizer-BioNTech – 82% αποτελεσματικό στους 16 – 64 ετών και 60% αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

Η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού ήταν η ίδια είτε οι ασθενείς έλαβαν μία ή δύο δόσεις, σημείωσαν οι ερευνητές.

Αυτό το εύρημα είναι σύμφωνο με στοιχεία από προηγούμενες μελέτες που διαπίστωσαν ότι μια δόση εμβολίου είναι αρκετή για την προστασία από την επαναμόλυνση.

 















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.