Τελευταία Νέα:

Κούγιας: Έχω φωτογραφία του φερόμενου δολοφόνου του Άλκη με γιο αστυνομικού


Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας, αφήνοντας αιχμές για ενδεχόμενο συγκάλυψης.«Η δικαστική εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής και μάλιστα ανησυχητικά ημιτελής. Ενώ για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Άλκη ήδη κατηγορούνται τουλάχιστον 7 με 8 πρόσωπα ότι τη διέπραξαν και υπάρχουν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος άλλων δύο παιδιών, δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

«Έχουν έρθει εις γνώση μου πληροφορίες που με κάνουν να ανησυχώ περισσότερο, με σημαντικότερη μία φωτογραφία μου έστειλαν, όπου λένε ότι αυτός που εμφανίζεται είναι ο δράστης και είδα για πρώτη φορά το πρόσωπό του. Μου δείχνουν ένα νεαρό και μου λένε ότι είναι ο γιος της μέχρι πρότινος νούμερο 2 στο τμήμα δίωξης της αθλητικής βίας Θεσσαλονίκης. Η ίδια δε, σε φωτογραφία είναι δίπλα σε κακοποιά στοιχεία και κοντά σε ηγετικά στελέχη της συγκεκριμένης ομάδας. Και αυτό με κάνει να προβληματίζομαι πολύ, σε συνδυασμό με το ότι καθυστερούν να συλλάβουν τους υπόλοιπους».

Εκείνο που έκανε εντύπωση στον δικηγόρο ήταν ότι η υπόθεση της γιάφκας, όπου βρέθηκαν όπλα, έκλεισε χωρίς περαιτέρω έρευνα για εξέταση DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουν ταυτοποιήσει μόνο δύο πρόσωπα. Βάσει συγκλονιστικών στοιχείων βρήκαν τη γιάφκα και τα όπλα. Αντί να κάνουν έρευνα DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων στο χώρο, έκλεισαν την υπόθεση σχετικά με το χώρο που πήγε ο δράστης μαζί με τους συγκατηγορουμένους του μετά την εγκληματική συμπεριφορά. Κι αντί να διερευνήσουν τα πρόσωπα που έπιασαν τα όπλα, κουκούλωσαν την υπόθεση, τον πήγαν αυτόφωρο, του έβαλαν και τέσσερα χρόνια φυλακή και έκλεισε η υπόθεση…».

«Αυτό πλέον αγγίζει την κορυφή της κυβέρνησης. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Θεοδωρικάκος, πρέπει άμεσα να παρέμβει. Και ο Πρωθυπουργός. Γιατί εάν τελικώς προσέφεραν οι αστυνομικοί ένα κατηγορητήριο χωρίς να έχουν ενισχύσει την παραπομπή του με αποδεικτικά μέσα, καταλαβαίνετε ότι πρόκειται περί συγκαλύψεως…».

Ο κ. Κούγιας εξήγησε περαιτέρω πως υπάρχει το ενδεχόμενο η έρευνα να φτάσει να δείξει τη σχέση του δολοφόνου με ηγετικά στελέχη της ομάδας: «Βλέπω συγκεκριμένα πρόσωπα στο περιβάλλον του δολοφόνου, τα οποία έχουν σχέση με την αστική βία της Θεσσαλονίκης», είπε και πρόσθεσε πως έχει συγκλονιστεί από τις αντιδράσεις του οικογενειακού περιβάλλοντος του Άλκη.

Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες

Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, δικηγόρος του κατηγορουμένου, δήλωσε ότι ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Ο εντολέας μου αρνείται ότι είναι αυτός που δολοφόνησε τον 19χρονο. Με βάση την σχηματισθείσα προανακριτική δικογραφία στην υπόθεση εμπλέκονται 10 με 12 άτομα και ο εντολέας μου φέρεται ως οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων. Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, ας περιμένουν την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας προκειμένου να καταλογίσουμε στον εντολέα μου την ευθύνη που του αναλογεί», δήλωσε.

«Ο Άλκης ποτέ δεν έβγαζε φανατισμό»

Ο Περικλής Καράκος, προπονητής μπάσκετ του Άλκη, χαρακτήρισε τον 19χρονο ως ένα ήρεμο και φιλήσυχο παιδί, που δεν ήταν φανατισμένο. «Του άρεσε να γυμνάζεται και να αθλείται. Ήταν οπαδός του Άρη, αλλά ποτέ δεν έβγαζε φανατισμό. Μάλιστα, τον πετύχαινα πολλές φορές στο γήπεδο και χαιρετιόμασταν. Ήταν ένα παιδί που ήταν πάντα ευγενικό, χαμογελαστό, πολύ ήρεμο, πάντα να κάνει πλάκα, μέσα στην παρέα ήταν πολύ ενεργός. Θεωρώ ότι ήταν καθαρά ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος χρονική στιγμή κι έγινε ότι έγινε».


Σύμφωνα με τον προπονητή, ο Άλκης ήταν πάντα ψύχραιμος και ήρεμος: «Βρέθηκαν αυτοί, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κακό στον οποιοδήποτε, έτυχε να είναι αυτά τα παιδιά και μέσα σε αυτά ο Άλκης. Όλα αυτά τα παιδιά που προκαλούν τα συμβάντα έχουν τα δικά τους βιώματα. Εκεί προφανώς υπάρχει η απουσία. Υπάρχει η απουσία της οικογένειας, του σχολείου του κράτους».

Όπως δήλωσε, τα παιδιά του Συλλόγου είναι σοκαρισμένα και του αποκάλυψαν πως τους έτυχαν παρόμοιες περιπτώσεις. «Θεωρώ ότι και η ατιμωρησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, έτσι; Γιατί και άλλες φορές έχουν γίνει γεγονότα και δεν έχει τιμωρηθεί κανένας. Φτάσαμε μέχρι το θάνατο τώρα. Ήταν πάρα πολύ βάναυσος ο τρόπος. Δεν ήταν ότι, άντε, πιαστήκανε στα χέρια. Θέλανε οι άλλοι να σκοτώσουν», δήλωσε.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.