Τελευταία Νέα:

Τέλος στα πιστοποιητικά νόσησης με επαναμόλυνση - Ποιοι εξαιρούνται
Δεν θα χορηγείται πιστοποιητικό εμβολιασμού σε περίπτωση δεύτερης νόσησης (όπως συνέβαινε μέχρι τώρα σε όσους νοσούσαν για πρώτη φορά και έπαιρναν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο τους εξασφάλιζε δικαιώματα αντίστοιχα των εμβολιασμένων) ανακοίνωσε σήμερα η Βάνα Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας.
Η Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε επίσης  ότι σήμερα η θετικότητα είναι στο 6,4% .  Στο 96% των κρουσμάτων η Omicron, στο 2,2% η Delta. «Κάνουμε μικρά αλλά σταθερά βήματα για την χαλάρωση των μέτρων. Το πανδημικό κύμα της Ομικρον παραμένει σταθερό ωστόσο υπάρχει αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες . Για καιρό θα συνυπάρχουμε με τον ιό και με την τωρινή εικόνα δεν είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων χωρών και να πάμε στην άρση όλων των περιοριστικών μέτρων» ανέφερε. 

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι Τζιά, Κάρπαθος, Θάσος και Σύρος, Κιλκίς και ΠΕ Φωκίδας, παρουσίασαν αύξηση κρουσμάτων.

Παρατηρήθηκε αποκλιμάκωση των σκληρών δεικτών, με τις νέες εισαγωγές να μειώνονται την τελευταία εβδομάδα κατά 13%, ενώ μειώθηκαν και οι εισαγωγές παιδιών και εφήβων.

Η αναπληρώτρια υπουργός Μίνα Γκάγκα στις δηλώσεις της είπε ότι η πανδημία υποχωρεί με αργούς ρυθμούς. Μέχρι τώρα έχουν διατεθεί 1957 συσκευασίες αντιικών χαπιών και είναι πολύ σημαντικό πλέον ότι την επόμενη εβδομάδα το νέο εμβόλιο της novavax που θα φτάσει την επόμενη εβδομάδα.  Ανακοίνωσε επίσης ότι 322 ασθενείς  ακύρωσαν την παραλαβή του αντιικού φαρμάκου καθώς δεν ήθελαν να υπογράψουν για την λήψη του.

Η κα Παπαευαγγέλου ανακοίνωσε επίσης ότι η επιτροπή έχει αποφασίσει να δοθεί πιστοποιητικό σε περίπτωση επαναμόλυνσης μόνο σε μια ειδική εμβολιασμένων πολιτών  η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την τρίτη δόση λόγω της λοίμωξης.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι «μέχρι τις 31 Μαρτίου θα επανεξεταστεί το ζήτημα της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών»

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.