Τελευταία Νέα:

Η FIFA ανακοίνωσε βαριές κυρώσεις κατά της Ρωσίας


Πέρα απο τις πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις που αντιμετωπίζει η Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, υπάρχουν και οι αντίστοιχες «ποινές» που έρχονται στο αθλητικό κομμάτι.
Οι Ρώσοι ήδη έχουν χάσει σημαντικές διοργανώσεις (τελικός Champions League στην Αγία Πετρούπολη, Gran Prix στο Σότσι, κ.α.) και σήμερα ενημερώθηκαν από την FIFA ότι η εθνική ομάδα της χώρας θα παίζει χωρίς σημαία και ύμνο!

(στη φωτογραφία: Τζιάνι Ινφαντίνο δεξιά πρόεδρος της FIFA Αλεξάντερ Τσέφεριν πρόεδρος της UEFA)

Συγκεκριμένα στην έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της Διεθνούς Ομοσπονδίας οριστικοποιήθηκαν τα μέτρα κατά της ρωσικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τα οποία τίθενται άμεσα σε εφαρμογή και ισχύουν μέχρι νεωτέρας:

-Καμία διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση δεν πρόκειται να διεξαχθεί επί ρωσικού εδάφους, τα εντός έδρας των συλλόγων ή των εθνικών ομάδων θα δίνονται σε ουδέτερες έδρες και χωρίς θεατές.

-Η ομάδα που θα εκπροσωπεί από δω και πέρα την Ρωσία, θα αγωνίζεται στην οποιαδήποτε διοργάνωση με την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας» (Football Union of Russia) και όχι ως Εθνική ομάδα της Ρωσίας!

-Στα παιχνίδια όπου θα αγωνίζεται η Ποδοσφαιρική Ένωση της Ρωσίας, δεν θα υπάρχει ούτε η σημαία, αλλά ούτε και ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας.

Αυτή η απόφαση της FIFA έρχεται να συμφωνήσει με την προτροπή της ΔΟΕ (να ανασταλούν όλες οι διοργανώσεις επί ρωσικού εδάφους) με την διεθνή ομοσπονδία ποδοσφαίρου να ενημερώνει ότι είναι σε ανοικτή γραμμή με ΔΟΕ και UEFA για πιθανό ολοκληρωτικό αποκλεισμό του ρωσικού ποδοσφαίρου.













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.