Τελευταία Νέα:

“Μη με χτυπάτε άλλο” – Το τραγούδι για τον 19χρονο Άλκη που συγκίνησε τον πατέρα του (video)



Ένα τραγούδι αφιερωμένο στον αδικοχαμένο Άλκη Καμπανό, δημιούργησε από την Αλεξανδρούπολη, ο  Μιχάλης Ηλιάσκος σε στίχους του Περικλή Ρεΐζη  με τίτλο «Μη με χτυπάτε άλλο».

Το τραγούδι αυτό δεν συγκίνησε μόνο το κοινό αλλά και τον πατέρα του  αδικοχαμένου νέου τον  Άρη Καμπανό, ο οποίος συγκινημένος επικοινώνησε με τους δημιουργούς του τραγουδιού.

Όπως αναφέρει μιλώντας αποκλειστικά στο real.gr o Μιχάλης Ηλιάσκος «Μας πήρε ο πατέρας του Άλκη τηλέφωνο για να μας συγχαρεί και να μας πει ότι το τραγούδι ήταν ένα βάλσαμο στη ψυχή τους. Οτι είναι σαν να μιλούν οι ίδιοι και τους παρηγορεί καθημερινά».

Ο Μιχάλης Ηλιάσκος συνεχίζει  «Η έξαρση της οπαδικής βίας, σε μια Ελλάδα διαρκούς κρίσης, πρέπει να μας προβληματίσει όλους. Μετά τα συγκλονιστικά γεγονότα με θύμα ένα νέο παιδί τον Άλκη και με τους στίχους που έγραψε ο Περικλής Ρεΐζης η εσωτερική ανάγκη ήταν επιτακτική ακουστούν οι στίχοι να μελοποιήσω και να κινηματογραφήσω το έργο ώστε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κοινωνία. Να σταματήσει αυτό το αναίτιο λουτρό αίματος και να μην φεύγουν παιδιά σαν τον Άλκη. Η Βία σε κάθε της μορφή και έκφραση, στον αθλητισμό και στην κοινωνία , είναι η Άσχημη πλευρά της Ζωής».

Ο βραβευμένος τραγουδιστής, μουσικός , σκηνοθέτης, σεναριογράφος, filmmaker, τραγουδοποιός, στιχουργός  μιλά με την ευαισθησία ενός πατέρα δύο παιδιών.

«Σαν γονιός και σαν άνθρωπος πάντα με τρόμαζε κάθε μορφής βία, ο φανατισμός είναι μέσα μας και πρέπει πάντα να πολεμούμε ώστε να εξαλειφθεί. Καθημερινά άνθρωποι και νέα παιδιά  με όνειρα και ελπίδες φεύγουν τόσο νωρίς, τόσο άδικα, από τον φανατισμό και κάθε μορφής βίας. Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα μέσα από τη τέχνη το οποίο είναι χρέος μας να το μεταδώσουμε σε κάθε γονιό, σε κάθε παιδί, σε κάθε εκπαιδευτικό, σε κάθε πολιτικό σε κάθε γωνιά του κόσμου. Η μόρφωση καθώς και η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης είναι πολύ σημαντικά όπλα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η προσωπική μας ταυτότητα αποτελείται από ιδέες και αξίες πολύ ανώτερες από αυτές, όπως η αγάπη, ο σεβασμός, η αλληλεγγύη» τονίζει ο Μιχάλης Ηλιάσκος που έχει συνεργαστεί με πολλούς διακεκριμένους Έλληνες ερμηνευτές ανάμεσά τους ο Γιάννης Κότσιρας, η Έλενα Παπαρίζου και η Νατάσας Μποφίλιου, ο Στέλιος Ρόκκος, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς.

Οι στίχοι του τραγουδιού δίνουν ένα σαφές κοινωνικό μήνυμα: «Το όνομά μου Άλκης/ Για κάντο τατουάζ/ Και εγώ ένα κομμάτι/ Στης βίας το κολάζ».  «Η ζωή είναι δώρο και το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Ας τα χαρούμε και τα δύο. Θα ήθελα μαζί με τον Μιχάλη να αφιερώσουμε το τραγούδι στους γονείς και την αδελφή του Άλκη που τώρα πια έγινε ο Άλκης όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα όλοι μου οι φίλοι πέρα από το like στο YouTube να το κοινοποιήσουν και  και να φτάσουν οι στίχοι, οι νότες και το τραγούδι μέχρι την Βέροια όπου κατοικούν οι γονείς του Άλκη» αναφέρει σε μήνυμα του ο στιχουργός του τραγουδιού Περικλής Ρεΐζης.

Ακούστε παρακάτω το τραγούδι:
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.