Τελευταία Νέα:

Επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου σε όλους κατά το κύριο επάγγελμα αγρότες


Ο Γιώργος Καρασμάνης είχε σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεζυρόπουλο συνάντηση, με αντικείμενο δύο ιδιαίτερα σημαντικά θέματα: Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο στο σύνολο των κατ’ επάγγελμα αγροτών και στο Νομοσχέδιο για τη λύση στο πρόβλημα των διακατεχόμενων εκτάσεων.

Το πρώτο θέμα – αυτό της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο - είχε τεθεί από τον Γιώργο Καρασμάνη τον Νοέμβριο, όταν είχε ανακοινωθεί η επιστροφή μόνον στους συνεταιρισμένους αγρότες. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο πρώην Υπουργός, σε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό του είχε επισημάνει τους λόγους για τους οποίους η επιστροφή έπρεπε να δοθεί σε όλους τους κατ’ επάγγελμα αγρότες.

Σήμερα ο κ. Βεζυρόπουλος ενημέρωσε τον Γιώργο Καρασμάνη ότι: Εντός της ημεράς κατατίθεται Νομοσχέδιο με ειδικό άρθρο που ορίζει την επιστροφή του ΕΦΚ σε όλους τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, το είδος της καλλιέργειας και τα στρέμματα σε συνδυασμό με τα τιμολόγια αγοράς πετρελαίου.

Ως προς το ζήτημα των διακατεχόμενων εκτάσεων, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι ολοκληρώνεται η κατάρτιση και προώθηση στην Ολομέλεια της Βουλής για ψήφιση, Νομοσχεδίου που προβλέπει να αποδοθούν τα κτήματα που κατέχονται εδώ και δεκαετίες και διεκδικούνται από το Δημόσιο.

 Στη συνάντηση του Γιώργου Καρασμάνη με τον Υφυπουργό Οικονομικών, συμμετείχε και ο συνάδελφος Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.

 



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.