Τελευταία Νέα:

Πάτρα: Γιατί αναζητούν κάλλιο και αρσενικό στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας


Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, έχουν ήδη ξεκινήσει «διαρροές».
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ενώ έχει ήδη αρχίσει ο πρώτος κύκλος καταθέσεων, μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ύποπτη ουσία στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, παρά μόνο τα φάρμακα που λάμβανε το παιδί ως αγωγή.

Ωστόσο, επειδή καμία ουσία δεν είναι μη ανιχνεύσιμη, περνάνε στον επόμενο κύκλο ουσιών, των βαρέων μετάλλων, για να δουν αν έχει λάβει αρσενικό ή κάλιο, δηλαδή αν ο οργανισμός του παιδιού είχε τοξικές ουσίες.

Από την πλευρά τους οι γονείς διέψευσαν την πληροφορία που μεταδόθηκε πως υπάρχει βίντεο που αποδεικνύει την «καθυστέρηση» στην αντίδραση γιατρών μετά τις εκκλήσεις της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου για να σώσουν το παιδί τους. Υπάρχει, όντως, βίντεο και δείχνει τις αντιδράσεις της Τζωρτζίνας όταν, ήδη, ήταν άρρωστη και νοσηλευόταν και οι γιατροί ζητούσαν να δουν βίντεο με «επεισόδιο» σπασμών που μπορεί να είχε. Όπως η ίδια η μητέρα είχε πει «τράβηξα το βίντεο επειδή οι γιατροί το είχαν ζητήσει».

Γιατί διερευνούν;

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες παρενέργειες των αυξημένων επιπέδων του καλίου είναι οι διαταραχές στον καρδιακό μυ.

Το κάλιο είναι ένας ηλεκτρολύτης, μια χημική ουσία ικανή να παράγει ενέργεια. Σε ό,τι αφορά την καρδιά, αυτό το μέταλλο βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού. Τα αυξημένα επίπεδα καλίου, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα παλμών της καρδιάς και ανωμαλίες που μπορούν να οδηγήσουν σε διακοπές του κτύπου της καρδιάς, που ονομάζονται αρρυθμίες. Οι αρρυθμίες πρέπει να διορθωθούν το συντομότερο δυνατόν, δεδομένου ότι θέτουν τον ασθενή σε κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Τα πολύ υψηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν ακόμα και σταμάτημα της καρδιάς.

Καθώς το κάλιο βοηθά στη μεταβίβαση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων μέσω των νεύρων, τα αυξημένα επίπεδά του μπορούν να επηρεάσουν το νευρικό σύστημα, στέλνοντας ανακριβή σήματα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σειρά νευρολογικών καταστάσεων, συμπεριλαμβανομένης της μυϊκής αδυναμίας ή ακόμα και της παράλυσης.

Τα ερωτήματα που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί!

Οι γιατροί που ενεπλάκησαν στη νοσηλεία της εννιάχρονης θέτουν μία σειρά από ερωτήματα, που κρίνουν ότι δεν μπορούν να εξηγηθούν ιατρικά και αυτά καλείται να διαλευκάνει η έρευνα των Αρχών.

Το πρώτο ερώτημα αφορά στα συμπτώματα που ανέφερε η μητέρα ότι παρουσίασε η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή νευρολογικά προβλήματα και σπασμούς, τα οποία, ωστόσο, δεν διαπίστωσε κανείς άλλος στο Καραμανδάνειο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Το δεύτερο αφορά στην πεποίθηση των γιατρών ότι το παιδί, που πέθανε από ανακοπή, δεν είχε κανένα καρδιολογικό πρόβλημα.

Το τρίτο ερώτημα αποτελεί ο απινιδωτής που τοποθετήθηκε στην Τζωρτζίνα στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Εκεί νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο, όπου και κατέληξε, με την αιτία θανάτου να παραμένει αδιευκρίνιστη.Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα αίτια του θανάτου της, ενώ ούτε ο απινιδωτής «κατάφερε» να λύσει το μυστήριο.

Ετοιμάζονται για το μνημόσυνο

Η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη «έφυγε» από την ζωή στα τέλη Ιανουαρίου και η κηδεία της έγινε στις 2 Φεβρουαρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου. Το πρωί της Κυριακής στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Πάτρα θα γίνει το μνημόσυνο για τα 3 κορίτσια. Συμπληρώνονται 40 ημέρες από τον θάνατο της Τζωρτζίνας ωστόσο θα γίνει μνημόσυνο και για την Ιριδα και τη Μαλένα.


Πηγή: pelop


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.