Τελευταία Νέα:

Οι Αμερικανοί αγοράζουν καταφύγια για πυρηνικό πόλεμο: «1000% αύξηση στις πωλήσεις»


Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι μεγαλοεπιχειρηματίες στις ΗΠΑ φαίνεται ότι προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Και λέγοντας παν ενδεχόμενο σημαίνει πυρηνικός πόλεμος.
 Μια εταιρεία που πουλάει ειδικά κατασκευασμένα καταφύγια, αναφέρει ότι οι πωλήσεις έχουν εκτοξευτεί μετά τις απειλές του Βλαντιμίρ Πούτιν για πυρηνικό πόλεμο.

Ο Gary Lynch, γενικός διευθυντής της εταιρείας «Rising S Company» με έδρα το Τέξας, ανέφερε στη Sun ότι η ζήτηση για καταφύγια επιβίωσης έχει αυξηθεί περισσότερο από 1000% από την περασμένη Πέμπτη, που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί αστρονομικά τις τελευταίες μέρες. Συνήθως πουλάμε δύο έως έξι καταφύγια τον μήνα και ο χειμώνας είναι μια ήρεμη περίοδος για μας. Ωστόσο, την Πέμπτη έχω πούλησα πέντε καταφύγια και σήμερα έχω πουλήσει ήδη δύο ακόμα. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά πόσες παραγγελίες ακόμα θα λάβουμε. Το τηλέφωνο δεν έχει σταματήσει να χτυπάει και έχουμε να δώσουμε πολλές προσφορές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι πέντε μονάδες που πωλήθηκαν από την «Rising S Company» την ημέρα της ρωσικής εισβολής κυμαίνονται μεταξύ 70.000 και 240.000 δολαρίων. Τα καταφύγια της εταιρείας ξεκινούν από τα 40.000 δολάρια και μπορούν να φτάσουν πολλά εκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες του πελάτη.

Ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της «Rising S Company», το αγοραστικό ενδιαφέρον δεν προέρχεται μόνο από τις ΗΠΑ, αλλά από όλο τον κόσμο. «Με έχουν καλέσει από την Ιταλία. Έχω λάβει ερωτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Δανία, την Ιαπωνία, τον Καναδά. Όλα αυτά το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε. Το ενδιαφέρον είναι από όλο τον κόσμο».

Οι κύριες ανησυχίες των πελατών μας, αλλά και εκείνων που ζητούν προσφορές είναι το ενδεχόμενο η Ρωσία να αρχίσει να εισβάλλει και σε άλλες χώρες εκτός από την Ουκρανία, αναγκάζοντας τις δυτικές συμμαχίες να μπουν σε στρατιωτικό κλίμα για έναν παγκόσμιο πόλεμο.

«Δικαιολογημένα φοβούνται κάτι τέτοιο. Δεν βλέπετε τι συμβαίνει; Ο Βλαντιμίρ Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο, λέγοντας ότι θα ήταν κάτι που δεν έχει δει ποτέ ο κόσμος. Ο κόσμος έχει δει τη Χιροσίμα. Θα πρέπει όλοι μας να ανησυχούμε», πρόσθεσε ο Lynch.


Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά στην απόκτηση ενός καταφυγίου σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, ο Lynch είπε ότι υπάρχουν μια σειρά από μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος για να αυξήσει τις πιθανότητες να επιβιώσει από ένα τέτοιο χτύπημα.

Υπόγεια ασφάλεια

Για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ένα καταφύγιο ή να κατασκευάσουν κάτω από το σπίτι τους, η «Rising S Company» προσφέρει κατά παραγγελία μεταλλικές κατασκευές, περίπου 3,5 μέτρα κάτω από το έδαφος, οι οποίες μπορούν να σώσουν ζωές σε περίπτωση φυσικών καταστροφών, πυρηνικών επιθέσεων και άλλων καταστροφικών γεγονότων.

Σύμφωνα με την κατασκευαστική εταιρεία, έχουν σταλεί καταφύγια ασφαλείας στην Ουκρανία, τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις όσο και για τους πολίτες, βοηθώντας τους να παραμείνουν ασφαλείς από τα ρωσικά πυρά.

«Από τα τέλη του 2019, η «Rising S Company» υπέγραψε συμβόλαιο για την δημιουργία πολλών καταφυγίων που μπορούν να χτιστούν, στη συνέχεια να κατεδαφιστούν και να μετακινηθούν γρήγορα», αναφέρει μια σχετική ανάρτηση. «Αυτά τα καταφύγια όχι μόνο προστατεύουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τις ρωσικές επιθέσεις, αλλά μπορούν να βοηθήσουν όταν βρίσκεσαι σε θέση ισχύος».















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.