Τελευταία Νέα:

Ανατροπή στον θάνατο της Μαλένας από την Πάτρα: Κατά 99% δεν πέθαν



To παζλ για τους θανάτους των τριών παιδιών από την Πάτρα φαίνεται να συμπληρώνεται καθημερινά, ενώ καταιγιστικές είναι νέες εξελίξεις από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ιριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της και σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια»!

Αναπόφευκτα, συνεπώς και αυτός ο θάνατος αποκτάει «μυστήρια» διάσταση και θα πρέπει πλέον ν’ αναμένουμε μια άλλη εξήγηση για τους λόγους που έφυγε το κοριτσάκι από τη ζωή πριν τρία χρόνια.

Την ίδια στιγμή αξιόπιστοι ιατροδικαστικοί κύκλοι επιμένουν ότι στους δύο πρώτους θανάτους της Μαλένας και της Ιριδας τα ευρήματα είναι «μη ειδικά» που σημαίνει ότι η μη ύπαρξη ειδικών ευρημάτων δεν παραπέμπει σε εγκλήματα.

Στο μεταξύ, από την μέχρι στιγμής ιατροδικαστική διερεύνηση και του τρίτου θανάτου, της Τζωρτζίνας, οι ίδιες αξιόπιστες πηγές της «Π» αναφέρουν ότι δεν έχει προκύψει κάτι αξιοσημείωτο, ώστε να διευκολύνεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας…

«Είμαστε μακριά από τη λύση του γρίφου, εκτός κι αν συμβεί κάποιο συνταρακτικό απρόοπτο» ειπώθηκε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» από την ίδια ιατροδικαστική πηγή, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έκρυψε την ενόχληση της για τις συνεχιζόμενες δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών: «Δεν έχουν μπει ποτέ σε νεκροτομείο και δεν χρειάζεται να σέβονται, αφού δεν τους αφορά η αλήθεια, αλλά μόνο η προβολή τους»!

Εν προκειμένω συμπεραίνεται ότι υποβόσκει μεγάλη κόντρα ανάμεσα στους κρατικούς και τους ιδιώτες ιατροδικαστές, με τους πρώτους να μας παραπέμπουν στην προ μηνός ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους φορέα, που δεν στάθηκε ικανή όμως για να μπει φρένο στις ανεύθυνες και αντιδεοντολογικές –όπως τονίζεται– δημόσιες παρεμβάσεις ιδιωτών ιατροδικαστών.

«Ο συναδελφικός αλληλοσεβασμός που στις μέρες μας λείπει» σχολίασε η ίδια πηγή της εφημερίδας «Πελοπόννησος», «αποτυπώνεται σε μια περίφημη ρήση του αείμνηστου, σπουδαίου ιατροδικαστή Χρήστου Λευκίδη: “Δική του η νεκροτομή, δικά του και τα ευρήματα”».

Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής

Η Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την δεύτερη νεκροψία – νεκροτομή, στη σορό της μικρής Ίριδας τόνισε: «Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

«Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

Πηγή: pelop














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.