Τελευταία Νέα:

Φρίκη στα Γρεβενά: Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη από την έκρηξη - Οι τελευταίες πληροφορίες για την ισχυρή έκρηξη


Οι τελευταίες πληροφορίες για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε κτήριο εργοστασίου κατασκευής εκρηκτικών υλών
Σε τραγωδία εξελίσσεται το περιστατικό με την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε κτήριο εργοστασίου κατασκευής εκρηκτικών υλών στο χωριό Αγαλαίους, στην Ιτέα στα Γρεβενά.

Τελευταίες πληροφορίες από την περιοχή κάνουν λόγο για τον εντοπισμό ανθρώπινων μελών σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης.

Σημειώνεται ότι τρία άτομα αγνοούνται, εργαζόμενοι της παραγωγικής μονάδας, τα οποία είχαν προσέλθει στο χώρο για να ξεκινήσουν δουλειά.

«Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή, ισοπεδώθηκε μεμιάς όλο το κτήριο», ανέφερε στο Newsbeast ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης


Όπως σημείωσε, «οι ομάδες που ενεργούν στο σημείο μας ζήτησαν σκαπτικά μηχανήματα, από τον δήμο, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα να επιχειρήσουν. Περιμένουν να έρθουν ειδικοί από τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία σήμανσης, πυροτεχνουργοί κτλ και είμαστε σε αναμονή των οδηγιών τους».

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του πυράρχου Α. Καλαϊδόπουλου από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών.

«Έχει ανατιναχθεί ολόκληρη η μονάδα παραγωγής. Δεν υπάρχει φωτιά, υπάρχει κρανίου τόπος εδώ» είπε μιλώντας στο OPEN. «Αυτό που μας είπαν ότι είναι 3 άτομα που αγνοούνται. Είναι εργαζόμενοι που είχαν έρθει στις 8 το πρωί για προετοιμάσουν τις εργασίες, να ξεκινήσουν τη μονάδα λειτουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σοκάρει η περιγραφή του για τα μακάβρια ευρήματα. «Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες» είπε. «Απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα» κατέληξε.


Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριγώνης η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα. «Το κτήριο καταστράφηκε εντελώς ενώ οι έρευνες εστιάζουν στον εντοπισμό των ατόμων. Ένας φύλακας που ήταν στο σημείο είναι σε κατάσταση σοκ», σημείωσε.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ ενεργούν για τον εντοπισμό των ατόμων που αγνοούνται.

Για τους τραυματίες σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για έναν σεκιούριτι που βρισκόταν σε κατάσταση σοκ από την έκρηξη και απομακρύνθηκε με ασθενοφόρο και πιθανότατα να υπάρχει και ένας δεύτερος τραυματίας που δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Ποιο είναι το εργοστάσιο

Το εργοστάσιο είναι της εταιρείας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα. Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

greveniotis.gr voria.gr open.gr






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.