Τελευταία Νέα:

Από τι κινδυνεύουμε αν βλέπουμε πολλές ώρες τηλεόραση



Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που περνούν περισσότερες από τρεις ώρες μπροστά στην τηλεόραση.
Αν κάποιος προσθέσει και τις ώρες που περνάνε μπροστά από οθόνες υπολογιστών, τότε ο χρόνος αυξάνεται σημαντικά.


Η παρακάτω έρευνα πάντως είναι βέβαιο πως θα σας ταρακουνήσει.

4 ώρες συνεχόμενης παρακολούθησης τηλεόρασης, αυξάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων κατά 35%. Αν μειώσουμε τις ώρες σε 2μιση και λιγότερο, τότε ο κίνδυνος μειώνεται αισθητά.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Σετόρ Κουνούτσορ του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό προληπτικής καρδιολογίας «European Journal of Preventive Cardiology» της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας, μελέτησαν 132.000 ανθρώπους άνω των 40 ετών.

Η διάρκεια της έρευνας κράτησε 5 χρόνια και τα αποτελέσματα χτυπούν καμπανάκι σε όσους έχουν γίνει ένα με τον καναπέ και το κρεβάτι.

Οι θρομβώσεις προκαλούν 50.000 θανάτους στην Ελλάδα και 500.000 στην Ευρώπη, ετησίως.

Αν δεν μπορείτε να κόψετε τη συνήθεια της τηλεόρασης, θα πρέπει να κάνετε διαλείμματα άνω των δέκα λεπτών κάθε μισή ώρα.

Θα πρέπει να κάνετε κινήσεις ώστε να ενεργοποιείται το σώμα σας που πέφτει σε αδράνεια την ώρα της τηλεόρασης.

Ο κίνδυνος θρομβώσεων αυξάνεται για όσους βλέπουν 4 ώρες τηλεόραση και περνούν πάνω από 6 ώρες σε ένα γραφείο. Η άθληση και η γυμναστική είναι μονόδρομος.








-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.