Τελευταία Νέα:

Πάτρα: Απειλές της μητέρας για μηνύσεις στην παιδοψυχολόγο που ανέλυσε τη ζωγραφιά της Τζωρτζίνας


Η ζωγραφιά διέρρευσε τη νύχτα της Πέμπτης από τον ερευνητή – δημοσιογράφο Χάρη Φλουσκούνη (Χάρης Βεραμόν), που έκανε εκπομπή στο «space» με τη συμμετοχή άνω των 2.000 ατόμων, μεταξύ αυτών και πολλών Πατρινών. Στο διαδικτυακό «πάνελ», κάποια στιγμή εμφανίστηκε η κα Μπογιατζή, η οποία έκανε μία συγκλονιστική ανάλυση της ζωγραφιάς του 9χρονου παιδιού.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα pelop.gr, η μητέρα της Τζωρτζίνας, Ρούλα Πισπιρίγκου, έστειλε μηνύματα στην κα Μπογιατζή και την απείλησε με μήνυση, ενώ με έντονο ύφος την κάλεσε να μην ασχοληθεί ξανά με τα παιδιά της, με τη φράση «ποια είσαι εσύ που ερμηνεύεις τη ζωγραφιά του παιδιού μου και πού ξέρεις ποια χρονική στιγμή την έκανε;».

Το γεγονός γνωστοποιήθηκε στο κοινό και αρκετοί αντέδρασαν. Η επιστήμονας, ωστόσο, επιμένει στην άποψη και ανάλυση που έκανε, παρά τις απειλές της κα Πισπιρίγκου.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» μίλησε με την παιδοψυχολόγο και επιβεβαίωσε τα μηνύματα που της έστειλε η μητέρα των τριών κοριτσιών. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε το ακριβές περιεχόμενό τους.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι η επίμαχη ζωγραφιά «έγινε με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και ότι ο άγγελος… είναι η ίδια η μητέρα». Η παιδοψυχολόγος τονίζει όμως πως «δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να ζωγραφίζει ως άγγελο τη μαμά του όταν αυτή ζει»!

Η ζωγραφιά της Τζωρτζίνας:

Τι λέει ο ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας

Ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας ανέλυσε στο «Φως στο Τούνελ» κάποιες από τις ζωγραφιές που είχε κάνει η μικρή Τζωρτζίνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Πετρούνιας η ζωγραφιά με το αγγελάκι μέσα σε μια καρδιά, δείχνει κάποια πράγματα που πιθανόν να σκεφτόταν το παιδί, καθώς το σχήμα που έχει το αγγελάκι παραπέμπει σε πουλί, ενώ η μύτη του έχει διαφορετικό χρώμα, κάτι που μπορεί να σηματοδοτεί και να έχει ερμηνευτεί έτσι από το παιδί ένα πιθανό πρόβλημα που ευθύνεται για το θάνατο της αδελφής της.

«Επίσης υπάρχει μια ασυμμετρία στα χέρια και στα δάχτυλα που υποδηλώνει ότι το παιδί έχει ένα συναισθηματικό κενό» πρόσθεσε ο κλινικός ψυχολόγος μιλώντας στο «Φως στο Τούνελ».

Σε μια άλλη ζωγραφιά της μικρής Τζωρτζίνας, την οποία αφιέρωνε στη μητέρα της, ο κ. Πετρούνιας παρατήρησε ότι το παιδί ζωγράφιζε έντονα με το μαρκαδόρο και έκανε πολλές μικρές κινήσεις, κάτι που δείχνει ένα θυμό ή εκνευρισμό ή ανησυχία. «Το παιδί μένει εντός των ορίων κάτι που δείχνει ότι είναι οργανωμένο, πειθαρχημένο και μπορεί σε κάποιο βαθμό πιεσμένο, πιθανόν από την απώλεια των αδελφών του» συμπλήρωσε.

Σε μια τρίτη ζωγραφιά, η Τζωρτζίνα έχει ζωγραφίσει μια κούνια με ένα παιδάκι και ένα ουράνιο τόξο. «Μας κάνει εντύπωση η σχηματοποίηση του δέντρου που μοιάζει με κρεμάλα, κάτι που δείχνει και ένα κίνδυνο ή μια φοβία. Πάλι υπάρχουν ασύμμετρα άκρα. Επίσης βλέπουμε καταιγίδα και ουράνιο τόξο, που ίσως δείχνει ότι το παιδί κάτι μπορεί να περιμένει» συμπλήρωσε ο κλινικός ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.