Τελευταία Νέα:

Υποδοχή μαθητών από την Ουκρανία σε σχολική μονάδα του Δήμου Αλμωπίας

Η Αλμωπία υποδέχτηκε Ουκρανούς μαθητές που εγκατέλειψαν τη χώρα τους λόγω του πολέμου.

Στο Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Χρύσας - -Τσάκων - Ροδωνιάς, βρέθηκαν σήμερα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Δημήτριος Γιάντσης και η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πολυξένη Νάνου, καλωσορίζοντας 9 μαθητές, οι οποίοι κατέφθασαν από το Χάρκοβο και το Μικολάιβ. Στην επίσκεψη συμμετείχαν και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας κ.Νικόλαος Αγγελίδης, καθώς και ο εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Λυκοστόμου π. Παύλος μαζί με την σύζυγό του κ. Νεονίλα, ως διερμηνείς και ο διευθυντής της σχολικής μονάδας, κ. Ιωάννης Αβραμίδης.

Στην Ελλάδα έχουν φτάσει πάνω από 1.000 ανήλικοι από την Ουκρανία. Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργούνται τάξεις υποδοχής για τους μαθητές που δεν γνωρίζουν ελληνικά ή με βάση το επίπεδο ελληνομάθειας θεωρείται ότι χρήζουν επιπλέον βοήθειας.

Ο Δήμος Αλμωπίας θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα όσους ανθρώπους έχουν ανάγκη, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης και της αλληλεγγύης.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.