Τελευταία Νέα:

Ετσι θα πάρετε το επίδομα βενζίνης - Οι δικαιούχοι και το ποσό της επιδότησης


Επίδομα βενζίνης με εισοδηματικά κριτήρια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των μέτρων για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή ακρίβεια.

Αυτή η επιδότηση στα καύσιμα θα χορηγείται με χρέωση του ποσού της επιδότησης στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων και το οποίο θα είναι στα πρότυπα του freedom pass.

Όσο για την διαδικασία θα είναι απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ του κάθε πολίτη μέσω του gov.gr.

Αυτή η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό το οποίο θα προκύπτει από τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου. Αυτή η επιδότηση θα κυμαίνεται από 15 μέχρι 20 λεπτά του ευρώ το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα. Μέγιστο ποσό θα είναι 40 ευρώ το τρίμηνο και θα αφορά περίπου 3.000.000 πολίτες.

Αυτό το ποσό που θα περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα ο πολίτης θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε καταστήματα τροφίμων και αλλού.

Ο πολίτης θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί αύριο και εκεί θα δηλώσει τα στοιχεία του οχήματος του και εκεί θα διασταυρώνονται τα στοιχεία.

Αν τελικά είναι δικαιούχος της επιδότησης τότε θα μπαίνει το ποσό στο λογαριασμό του ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα. Η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης θα γίνει αύριο το πρωί 17/03 στις 8:30 από τους αρμόδιους υπουργούς (Σταϊκούρας, Σκρέκας, Γεωργαντάς, Σκυλακάκης).

Όπως είχε τονίσει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης : «Πρόκειται για μέτρα που απευθύνονται στους πιο αδύναμους και στη μεσαία τάξη. Μελετημένες παρεμβάσεις ύψους 1,1 δισ. που θα ανακουφίσουν 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.