Τελευταία Νέα:

Kορυφαίος Γερμανός επιδημιολόγος προειδοποιεί για την Omicron 2 - «Θα αγριέψει η κατάσταση στην Ευρώπη»


Toν κώδωνα του κινδύνου κρούει διακεκριμένος Γερμανός επιδημιολόγος με αφορμή τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα της νόσου Covid στην Ευρώπη επικεντρώνοντας την προσοχή του στην υποπαραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον», BA.2.
Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, o Ραλφ Ρέιντγιες υπογραμμίζει ότι, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα κρούσματα του κορωνοιού που καταγράφονται στην γηραιά ήπειρο. Όμως, η κατάσταση θα αγριέψει όπως λέει, εξαιτίας της υποπαραλλαγής της «Oμικρον» BA.2. Ενδεικτικό παράδειγμα, όπως είπε, είναι η χώρα του. Η Γερμανία καταγράφει ημερησίως αριθμούς ρεκόρ : από 250.000 έως 300.000 νέα κρούσματα κορωνοιού σ΄ένα 24ωρο.

«Η αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο, από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία μέχρι την Ολλανδία και την Αυστρία, οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως στην άρση των περισσότερων — αν όχι όλων — των περιοριστικών μέτρων της νόσου Covid, τη μείωση της ανοσίας από τα εμβόλια και την τρίτη δόση του εμβολίου αλλά και την εξάπλωση της ιδιαίτερα μεταδοτικής υποπαραλλαγής της μετάλλαξης «'Ομικρον» , ΒΑ.2.

«Όλοι ελπίζαμε και περιμέναμε μια διαφορετική τροπή στις αρχές της άνοιξης», δήλωσε στο CNBC ο Ραλφ Ρέιντγιες, καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου.

«Αλλά η κατάσταση στην Ευρώπη είναι λίγο ανώμαλη αυτή τη στιγμή, και στη Γερμανία… οι αριθμοί των κρουσμάτων είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, και εξακολουθούν να αυξάνονται εδώ και αρκετό διάστημα», όπως επισημαίνει.

Το γεγονός ότι «όλοι σκέφτονται και περιμένουν με κάποιο τρόπο ότι η πανδημία έχει τελειώσει σε συνδυασμό με την χαλάρωση των προστατευτικών μέτρων, δίνει στην υποπαραλλαγή BA.2 «μια πραγματικά καλή ευκαιρία να εξαπλωθεί με εξαιρετικά άγριο τρόπο σε πολλά μέρη της Ευρώπης .»

«Είναι δύσκολο να προβλεφθεί, αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την «περιοδεία» της η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε. «Αυτό κάνουν συνήθως οι ιοί σε μια πανδημία».

Σε κάπως μικρότερο βαθμό, ευθύνεται επίσης για έναν αυξανόμενο αριθμό λοιμώξεων στις ΗΠΑ και την Ασία. Η υποπαραλλαγή ΒΑ.2 εκτιμάται ότι είναι 1½ φορές πιο μεταδοτική από την «Ομικρον» και είναι πιθανό να κυριαρχήσει ως παγκόσμια παραλλαγή. Επί του παρόντος δεν πιστεύεται ότι προκαλεί πιο σοβαρά συμπτώματα ή ενέχει αυξημένο κίνδυνο νοσηλείας, ωστόσο απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να επιβεβαιωθεί αυτό, σύμφωνα με κοινοβουλευτική έκθεση του Ηνωμένου Βασιλείου που δημοσιεύθηκε νωρίτερα τον Μάρτιο.






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.