Τελευταία Νέα:

«Βόμβα» New York Times: Οι ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία να στείλει στην Ουκρανία S400 με αντάλλαγμα τα F35


Πρόταση των ΗΠΑ στην Τουρκία να στείλουν στην Ουκρανία τους S-400 που έχει αγοράσει από τη Ρωσία, αποκαλύπτουν οι New York Times. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η Ουάσινγκτον δίνει ως αντάλλαγμα στην Άγκυρα την «επιστροφή» της στο πρόγραμμα των F-35!
Το σενάριο της αποστολής των S-400 που έχει (αναξιοποίητους) η Τουρκία στην Ουκρανία «κυκλοφορεί» στα αμερικανικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο των New York Times, Ντέιβιντ Σάνγκερ, η πρόταση έχει γίνει από τις ΗΠΑ, αλλά η τουρκική πλευρά δεν έχει απαντήσει.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, οι ΗΠΑ θέλουν να στείλει η Τουρκία το αντιαεροπορικό / αντιπυραυλικό σύστημα των S-400 για να χρησιμοποιηθούν από την Ουκρανία ενάντια στη Ρωσία. Αν η Άγκυρα δεχτεί, οι ΗΠΑ διαμηνύουν ότι θα μπορούσε να εξεταστεί ως αντάλλαγμα το ενδεχόμενο να επιστρέψει και πάλι η Τουρκία στο πρόγραμμα των F-35.

Από το πρόγραμμα, δηλαδή, από το οποίο εκδιώχθηκε η Τουρκία όταν είχε αγοράσει από τη Ρωσία τους S-400!

Πάντως, το σενάριο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί. Και αυτό, κυρίως, γιατί αν η Τουρκία δεχτεί την πρόταση των ΗΠΑ, θα προκαλούσε σοβαρότατη κρίση στις σχέσεις της με τη Ρωσία, ενώ η Άγκυρα επιχειρεί από την πρώτη στιγμή να παίξει ρόλο διαμεσολαβητή.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.