Τελευταία Νέα:

Βρέθηκαν μετά από 25 μέρες ο 7χρονος και ο 9χρονος που χάθηκαν στην ζούγκλα: Πως επιβίωσανΔυο αγόρια βρέθηκαν έπειτα από 25 μέρες που παρέμεναν χαμένα στη ζούγκλα του Αμαζονίου
Δυο μικροί ιθαγενείς, 7 και 9 ετών, βρέθηκαν ζωντανοί, αν και με οξύ υποσιτισμό και αφυδάτωση, έπειτα από τις 25 ημέρες που πέρασαν χαμένοι στη ζούγκλα του Αμαζονίου στη Βραζιλία, όπου τρέφονταν αποκλειστικά μαζεύοντας φρούτα από δέντρα.

Τα παιδιά, ο Γκλάουκον και ο Γκλέισον, βρέθηκαν την Τρίτη «35 χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου είχαν εξαφανιστεί», με «ακραίο οξύ υποσιτισμό και αφυδάτωση», ανέφερε χθες υγειονομικός αξιωματούχος στη Μανάους, την πρωτεύουσα της πολιτείας Αμαζόνας, όπου είχαν κηρυχθεί αγνοούμενα τα παιδιά.

Εισήχθησαν σε νοσοκομείο, «ανακτούν τώρα βάρος και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Τα δύο αδέλφια, που ανήκουν στη φυλή Μούρα, είχαν εξαφανιστεί από τη 18η Φεβρουαρίου, όταν πήγαν να κυνηγήσουν πουλιά στη ζούγκλα, στον δήμο Μανικορέ, σε απόσταση 330 χιλιομέτρων από τη Μανάους.

Όσο βρίσκονταν στη ζούγκλα «δεν έπιναν παρά μόνο νερό της βροχής και λιμνών και δεν τρέφονταν παρά μόνο με σόρβους» (οι καρποί του φυτού sorbus domestica, είδους άγριας κυδωνιάς).

Η Ροσινέτε ντα Σίλβα Καρβάλιου, μητέρα των αγοριών και άλλων δέκα παιδιών, είπε στον βραζιλιάνικο Τύπο ότι «το συνηθίζουν να τρώνε σόρβους, διότι ο μεγαλύτερος γιος μου πάντα μαζεύει μια σακούλα όταν πάει για κυνήγι».


Πλάνα και φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ της λατινοαμερικάνικης χώρας εικονίζουν τα δυο μικρά αγόρια, τρομερά αδυνατισμένα, μετά τη διάσωσή τους.

Ο εντοπισμός τους έγινε εντελώς κατά τύχη· οι έρευνες των αρχών είχαν ανασταλεί κάπου μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή τους. Γνωστός της οικογένειας «είχε πάει να μαζέψει ξύλα και βρήκε τα παιδιά κατά τύχη», σύμφωνα με τον αξιωματούχο των υγειονομικών υπηρεσιών.

Τις ατελείωτες μέρες που πάσχιζαν, μάταια, να ξαναβρούν τον δρόμο τους, το μεγαλύτερο παιδί, ο Γκλέισον, κουβάλαγε τον μικρό του αδελφό στην πλάτη του: ήταν πολύ αδύναμος λόγω της ασιτίας και της αφυδάτωσης.

Η περιπέτειά τους επανέφερε στη μνήμη πολλών εκείνη που έζησε το 2021 ο πιλότος Αντόνιο Σένα, που επέζησε για 38 ημέρες χαμένος στο βραζιλιάνικο τμήμα του Αμαζονίου μετά τη συντριβή του μικρού αεροσκάφους τουρισμού που χειριζόταν-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.