Τελευταία Νέα:

Ουκρανία: «O Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως ξεκίνησε» – Οι εφιάλτες δισεκατομμυριούχου



Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος ίσως να έχει ήδη αρχίσει, λέει ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Μπιλ Άκμαν.

«Ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότητα έχει αρχίσει, αλλά αργούμε να το συνειδητοποιήσουμε» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια των διεθνών φιλοδοξιών του Πούτιν. Με κάθε ‘νίκη’ αποθρασύνεται να πάρει παραπάνω. Μας δοκιμάζει και εμείς αποτυγχάνουμε στη δοκιμασία κάθε φορά» πρόσθεσε, όπως μεταδίδει το Business Insider.

Οι εφιάλτες

Ο Άκμαν είπε ότι είχε εφιάλτες για την πιθανότητα ενός νέου παγκοσμίου πολέμου και τους συνέκρινε με τους εφιάλτες που είχε το 2020, πριν οι ΗΠΑ μπουν σε καραντίνα λόγω του κοροναϊού. Τότε, μόνο μερικές χιλιάδες Αμερικανοί είχαν κολλήσει COVID στις ΗΠΑ, αλλά ο Άκμαν είχε πει «έρχεται η κόλαση» και απηύθυνε έκκληση για εθνικό lockdown, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CNBC.

«Τον Ιανουάριο του 2020, είχε εφιάλτες για την προοπτική μιας πανδημίας, αλλά όλοι νόμιζαν ότι ήμουν τρελός. Τώρα, έχω παρόμοιους εφιάλτες» έγραψε στο Twitter.

Όπως εξήγησε ο Άκμαν, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ λειτουργούν με βάση τον «φόβο τους μήπως προκαλέσουν τον Πούτιν», ενώ ο Πούτιν έχει πει ότι η στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία με τη μορφή κυρώσεων και προμηθειών ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου.

Ενα βήμα πριν…

Πάντως, σύμφωνα με τον CEO της Pershing Square Capital, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να γίνουν πριν οι ΗΠΑ μπουν σε κανονικό πόλεμο με τη Ρωσία. Σύμφωνα με την άποψή του, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και να εργαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα και πληροφορίες. Εάν οι κυρώσεις αποτύχουν, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει την no-fly zone πάνω από την Ουκρανία, είπε.

«Όταν ήμουν παιδί και έμαθα για το Ολοκαύτωμα, ρώτησα τους παππούδες μου γιατί δεν έκαναν περισσότερα για να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους από τη γενοκτονία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν είχαν πολύ καλές απαντήσεις. Τι θα πούμε στα δικά μας εγγόνια όταν μας ρωτήσουν γιατί επιτρέψαμε να πεθάνουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια Ουκρανοί;» τόνισε.

Ο Άκμαν έχει ήδη ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να θέσει μία πραγματική κόκκινη γραμμή και να εξετάσει μία στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Τελικά, εκτιμά, η χώρα που έχει τη δύναμη να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Κίνα, σημειώνει. «Ο Πούτιν σέβεται και πιθανότατα φοβάται την Κίνα. Η Κίνα μπορεί να ανεβάσει τον εαυτό της στην παγκόσμια σκηνή βοηθώντας να λυθεί αυτή η κρίση. Ο χρόνος  τελειώνει ώσπου να πεθάνουν πολλά ακόμα 18μηνα παιδιά» σημείωσε.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.