Τελευταία Νέα:

Rossgram: Δημιουργήθηκε το ρωσικό υποκατάστατο του Instagram



Ρώσοι επιχειρηματίες στον τομέα της τεχνολογίας αποφάσισαν να αναπτύξουν μια εφαρμογή ανάρτησης και ανταλλαγής φωτογραφιών για την εγχώρια αγορά ώστε να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε μετά το μπλοκάρισμα από τις ρωσικές αρχές του Instagram.

Η νέα εφαρμογή, γνωστή ως Rossgram, θα λειτουργήσει στις 28 Μαρτίου και διαθέτει πρόσθετες λειτουργίες, όπως η συλλογική χρηματοδότηση και η πρόσβαση επί πληρωμή σε περιεχόμενο, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο ιστότοπος της εφαρμογής.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor από την Δευτέρα έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο Instagram, αφού η αμερικανική εταιρεία Meta Platforms στην οποία ανήκει η εφαρμογή, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα επιτρέψει στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Ουκρανία να ανεβάζουν μηνύματα όπως «Θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Η εταιρεία Meta, στην οποία ανήκει το Facebook, ανακοίνωσε ότι η τρέχουσα αλλαγή στην πολιτική της ως προς τη ρητορική μίσους εφαρμόζεται μόνο στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να αποτρέψει τους Ουκρανούς «να εκφράζουν την αντίστασή τους και τον θυμό τους για τις στρατιωτικές δυνάμεις εισβολής».

Η Meta δήλωσε την Κυριακή ότι περιορίζει την πολιτική μετριασμού του περιεχομένου της στην Ουκρανία που απαγορεύει εκκλήσεις για θάνατο ηγέτη κράτους.

Η Ρωσία, η οποία έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο Facebook, έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά της Meta, ενώ η εισαγγελία έχει ζητήσει από την δικαιοσύνη να χαρακτηριστεί η αμερικανική εταιρεία «εξτρεμιστική οργάνωση».

Η Ρωσία έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες την εγχώρια τεχνολογία της, συμπεριλαμβανομένων των smartphones AYYA T1 που παράγονται από τον κρατικό όμιλο Rostec. Τον Νοέμβριο, η Gazprom Media εγκαινίασε το Yappy ως εγχώριο αντίπαλο της πλατφόρμας ανταλλαγής βίντεο TikTok.

in.g















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.