Τελευταία Νέα:

Πάψε να διαιρείσαι για όλους, σήκωσε το κεφάλι σου ψηλά και βρες αυτό που σου αξίζει



Έχεις καταλάβει ότι είσαι ο σάκος του μποξ, ο κυματοθραύστης, το γραφείο παραπόνων και ο ψυχολόγος για τις καθημερινές ψυχολογικές διαταραχές του καθένα στη ζωή του. Έχεις καταλάβει πως, ό,τι ώρα σε θέλουν είσαι εκεί, ό,τι ώρα κουράζονται, σε βάζουν πιο εκεί.Κάθε φορά, μπορεί ο καθένας να σου πάρει το φιλότιμο από τα μαλλιά, να σε κάνει να τον ακούσεις ενώ είσαι κουρασμένος, να τρέχεις ενώ είσαι απογοητευμένος, και όταν εσύ τους χρειαστείς να έχουν επιλεκτική ακοή, επιλεκτική όραση και επιλεκτική ώρα. Έχουν και δουλειές. Πρωτότυπο. Εσύ ποτέ δεν έχεις, είσαι ξωτικό.

Έχουν και υποχρεώσεις. Πάλι πρωτότυπο. Εσύ φύτρωσες. Όλοι είναι καλοί και πρόθυμοι μονάχα όταν έχουν να βγάλουν κάτι. Θα τους αφιερώσεις ατελείωτες ώρες για να σου δώσουν πέντε λεπτά. Θα τρέξεις δέκα φορές εσύ όταν σε χρειαστούν για να έρθουν εκείνοι μισή.

Άκου λοιπόν: Τις δυνάμεις σου να τις κρατάς για σένα. Να μην τις σκορπάς σε κανέναν. Σου χρειάζονται. Εάν νιώθεις ότι είσαι ο βλάκας σε μια σχέση ή σε μια φιλία, τότε είσαι. Εάν νιώθεις πως είσαι αυτός που δίνει πολλά και παίρνει ένα τίποτα, τότε καλά νιώθεις. Ό,τι σε έκαναν να νοιώσεις, αυτό είσαι.

Αν ένιωθες ευφορία μέσα σου και ηρεμία, τότε θα σήμαινε πως οι άνθρωποι που είναι στη ζωή σου σου έχουν προκαλέσει μια τέτοια ευλογία. Αν δεν συμβαίνει όμως αυτό τότε σε έχουν αποδυναμώσει, σου στραγγίζουν τις αντοχές και εσύ νομίζεις ότι έχεις φίλους.

Απομακρύνσου επειγόντως. Νιώσε τη γαλήνη της μοναχικότητας. Νιώσε την ήρεμη δύναμη της αταραξίας. Κλείσε κινητά, κλείσε σταθερά και φύγε μόνος σου μια βόλτα στο βουνό, στη θάλασσα, στο δάσος. Πήγαινε μόνος σου για καφέ, διάβασε ένα βιβλίο, παίξε με τον σκύλο σου.

Νιώσε την ηρεμία της ψυχής σου στα αυτιά σου και όχι το ατελείωτο βουητό από όσα θέλουν οι άλλοι να σου λένε. Μείνε μόνος σου. Στο σπίτι στη βεράντα σου, στο σαλόνι σου. Χωρίς να πάρεις κανέναν, χωρίς να αναζητήσεις κάποιον. Θα δεις ότι δεν έχεις ανάγκη κάποιον γιατί και μόνος σου μια χαρά τα καταφέρνεις.

Θα δεις πως θα νιώσεις καλύτερα που δέκα φορές έχεις ζητήσει κάτι για να πάρεις την μία. Έτσι και αλλιώς, μόνος σου τα κατάφερες. Και ζήσε έτσι λίγες μέρες, αφήνοντάς τους όλους στην άκρη. Θα δεις ότι θα σε αναζητήσουν από μόνοι τους και θα αναρωτηθούν. Θα κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν όμως θα έχουν καταλάβει απόλυτα.

Έτσι λοιπόν όταν ξαναγυρίσεις στην κοινωνικότητά σου, φρόντισε να μαζέψεις λίγο αυτό το φιλότιμο που σου περισσεύει. Θα απαιτείς με όμορφο τρόπο, την ίδια συμπεριφορά από τους άλλους. Θα είσαι περήφανος, αλλά όχι δούλος των ορέξεων του καθένα. Θα είσαι ευγενικός, αλλά όχι το θύμα.

Σήκωσε το κεφάλι σου και δες τι αξίζεις. Δεν είσαι ούτε βράχος ούτε βουνό να αντέχεις τα πάντα. Είσαι άνθρωπος και έχεις ανάγκη και εσύ να παίρνεις και όχι να δίνεις. Μέχρι να βρεις αυτό που σου αξίζει και να σε βρει εκείνο που αξίζεις σε έναν άνθρωπο, σε μια σχέση, σε μια φιλία, δώσε στον εαυτό σου την πολυτέλεια να περιμένει δίχως να σκορπίζει.









enallaktikidrasi.com















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.