Τελευταία Νέα:

Όλα δείχνουν συνεργούς στο έγκλημα της Πάτρας - Τα μυστικά του τάμπλετ και τα «κωδικοποιημένα» μηνύματα της Πισπιρίγκου



Την εμπλοκή συνεργών στο έγκλημα της Πάτρας εξετάζουν οι Αρχές, κυρίως όσο αφορά την προμήθεια της κεταμίνης ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αποδειχθεί ότι και ο θάνατος της Ίριδας και της Μαλένας ήταν εγκληματικές ενέργειες.

Την ίδια στιγμή, οι Αρχές θα προσπαθήσουν να βρουν απαντήσεις στο τάμπλετ που ήταν θαμμένο στον τάφο της Τζωρτζίνας, όσο αφορά την κεταμίνη και άλλες ουσίες που ενδεχομένως έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, πριν την δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ένα άλλο κομβικό σημείο της έρευνας αφορά στις στις κλήσεις που δέχτηκε στο κινητό της τηλέφωνο η Ρούλα Πισπιρίγκου και, μάλιστα, μόλις λίγες ώρες πριν η κόρη της καταλήξει στο νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με την Real News, ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως το κινητό της ποφυλακισμένης 33χρονης, την ημέρα που πέθανε η Τζωρτζίνα, παρουσιάζει ερευνητικό ενδιαφέρον κυρίως για τις κλήσεις που φέρεται να δέχτηκε πριν από το θάνατο της εννιάχρονης, αλλά και εκείνες που έκανε η ίδια αφού είχε καταλήξει το παιδί.

Μάλιστα, όπως λένε άνθρωποι που έχουν γνώση των ερευνών, οι κλήσεις κατά την επίμαχη μέρα ίσως ξεκλειδώσουν το μυστικό που θα δέσει σε απόλυτο βαθμό την υπόθεση και είναι δυνατόν να δώσει στοιχεία και για τους άλλους δύο θανάτους των παιδιών της οικογένειας της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως δύο κλήσεις που φέρεται να έχει δεχτεί στο κινητό της η 33χρονη με απόκρυψη. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η απόκρυψη στον αριθμό που κάλεσε τηλεφωνικά την κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία ενδέχεται να εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της υπόθεσης.

Βόμβες Κατερινόπουλου

Όσο αφορά στο θέμα της εμπλοκής πιθανών συνεργών, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του ταξίαρχου ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Θανάση Κατερινόπουλου ο οποίος υποστήριξε   πως τα άτομα που είναι μπλεγμένα στις δολοφονίες των παιδιών στην Πάτρα φτάνουν ακόμα και τα 10.

Μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο «Πρώτο Θέμα» θέτει νέα δεδομένα στην υπόθεση, ενώ υπογραμμίζει πως με τη στάση που ακολουθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου πιθανώς να στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα σε πιθανούς συνεργούς της. 

Αλληλοσπαραγμός αποκαλύψεων

Μάλιστα, ο ίδιος τονίζει ότι με την ανακριτική διαδικασία και την εξαντλητική έρευνα θα αρχίσει «αλληλοσπαραγμός αποκαλύψεων».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Κατερινόπουλος υποστηρίζει πως πρόκειται για μια υπόθεση «που εγώ εκτιμώ ότι θα έχει αρκετά μεγάλη ‘ουρά’. Όπως εξελίσσεται η ιστορία, ναι, μπορώ να πω ότι είναι το έγκλημα του αιώνα. Όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Μακάρι, εύχομαι, να διαψευστώ».

Καταιγιστικές εξελίξεις

Ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας για την τραγική υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας στην Πάτρα την Παρασκευή 8 Απριλίου, υποστήριξε πως «οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές.

Δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα. Έρχονται κι άλλες συλλήψεις και δεν θα είναι μόνο τρεις. Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Θα ψαχτούν και οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Θα πρέπει να δούμε αν η κατηγορούμενη έδρασε μόνη της ή είχε συνεργούς».

Αναφερόμενος, μάλιστα, στον Μάνο Δασκαλάκη ο κ. Κατερινόπουλος, τόνισε πως «η αντίδραση του Μάνου Δασκαλάκη δεν είναι ενός ανθρώπου που είναι πονεμένος. Στις δηλώσεις του αναφέρεται συνεχώς στην Τζωρτζίνα, δεν έχασε ένα παιδί έχασε τρια όποιο δάχτυλο και να σου κόψουν πονάς το ίδιο, δεν έχει κάνει καμία αναφορά στα άλλα δύο παιδιά».

«Ένα τέτοιο έγκλημα δεν γίνεται χωρίς συνεργό»

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός, μίλησε για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα και την Ρούλα Πισπιρίγκου .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα τέτοιο έγκλημα δεν γίνεται χωρίς συνεργό. «Ένοχη ή αθώα, θα προτιμούσα να είναι αθώα για τους λόγους που εξήγησα. Εάν είναι ένοχη θα το πουν τα δικαστήρια και θα μείνει στην ιστορία ως το πιο τραγικό έγκλημα του αιώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αραβαντινός.

Θεωρεί δε, ότι λόγω της δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα ήταν εύλογο να πάει σε ένα χώρο, ώστε να μην έρχεται σε επικοινωνία με άλλους κρατούμενους.

«Υπάρχουν κελιά αυτοπροστασίας, όμως δεν είναι σε τέτοιο κελί. Εάν είχε χαρακτηριστεί αυτοκαταστροφικό άτομο θα πήγαινε σε κελί αυτοπροστασίας, αλλά πήγε σε κελί υποδίκων», τόνισε ενώ χαρακτήρισε fake news την παρουσία αστυνομικού έξω από το κελί της για να της ανάβει τα τσιγάρα. «Ο καθένας ό,τι φανταζόταν έλεγε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου», όπως είπε, μιλώντας στο MEGA.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.