Τελευταία Νέα:

Kinder: Αυτά είναι τα 3 προϊόντα που ανακαλούνται στην Ελλάδα - Η Ferrero Rocher ζητά «συγγνώμη»



Αποσύρονται από τις αγορές προληπτικά, αν και κανένα από τα προϊόντα δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα στη χώρα μέχρι στιγμής - «Εάν έχετε προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, παρακαλούμε να μην το καταναλώσετε» τονίζει η σοκολατοβιομηχανία

H Ferrero Rocher ανακοίνωσε ότι αποσύρει και από την ελληνική αγορά παρτίδα προϊόντων της Kinder, ύστερα από την εμφάνιση κρουσμάτων σαλμονέλας σε συνολικά οκτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: 
Η Ferrero έχει ενημερώσει τον ΕΦΕΤ, για το θέμα μίας ενδεχόμενης σύνδεσης με αναφερθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων σαλμονέλας σε άλλες χώρες εκτός της Ελλάδας. Αν και κανένα από τα προϊόντα μας Kinder που κυκλοφορούν στην αγορά δεν έχει βρεθεί θετικό σε σαλμονέλα, ούτε και έχουμε λάβει παράπονα από καταναλωτές, αντιμετωπίζουμε το θέμα αυτό με ιδιαίτερη σοβαρότητα καθώς η προστασία του καταναλωτή αποτελεί για εμάς βασική προτεραιότητα.

Σαν μέτρο πρόληψης, αποφασίσαμε να ανακαλέσουμε από την ελληνική αγορά τα προϊόντα Kinder Schokobons και Kinder Surprise maxi 100gr με τους κατωτέρω αναφερομένους αριθμούς παρτίδας, που έχουν σαν χώρα παραγωγής το Βέλγιο. Όλα τα άλλα προϊόντα Ferrero, περιλαμβανομένων όλων των υπολοίπων προϊόντων Kinder μεταξύ των οποίων και τα Πασχαλινά Αυγά Kinder, δεν επηρεάζονται από αυτή την αυτόβουλη ανάκληση
εξήγησε η σοκολατοβιομηχανία Ferrero Rocher.
Είμαστε σε συνεργασία με τους διανομείς για να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα ανακαλούμενα προϊόντα δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα προς πώληση. Εάν έχετε προμηθευτεί ένα από τα προϊόντα αυτά, καλείσθε να μην το καταναλώσετε. Παρακαλούμε κρατήστε το προϊόν και επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com. Αντιμετωπίζουμε την ασφάλεια των τροφίμων με ιδιαίτερη σοβαρότητα και ζητάμε συγγνώμη για την προκληθείσα αναστάτωση 
τόνισε για τα κρούσματα σαλμονέλας που εμφανίστηκαν στην Ευρώπη.
Αυτά είναι τα τρία προϊόντα της Kinder που ανακαλούνται

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ


Ανάκληση ορισμένων προϊόντων Kinder λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας (salmonella)

Ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με την προληπτική ανάκληση συγκεκριμένων παρτίδων των προϊόντων Kinder Schokobons των 46 gr & 125 gr και Kinder Surprise maxi των 100 gr, λόγω πιθανής παρουσίας σαλμονέλας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα με αριθμούς παρτίδας:




Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων να μην τα καταναλώσουν και να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης καταναλωτών της εταιρείας «Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση info.ferrero.gr@ferrero.com.

Σχετικά με την προληπτική ανάκληση των εν λόγω προϊόντων ο ΕΦΕΤ έχει ενημερωθεί και από την επιχείρηση Ferrero International S.A. Greece ΜΕΠΕ.

Ο ΕΦΕΤ διενεργεί σχετικούς ελέγχους και παρακολουθεί την εξέλιξη του θέματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.