Τελευταία Νέα:

Τι ακριβώς είναι η λευκή σοκολάτα;



Αν και η πρώτη μπάρα σοκολάτας εφευρέθηκε το 1847, ήταν μόλις το 1930 όταν εμφανίστηκε η λευκή σοκολάτα στο προσκήνιο. Εφευρέθηκε από την ελβετική εταιρεία Nestle και δεν έμοιαζε με τίποτα που είχαν δει μέχρι πρότινος οι λάτρεις της σοκολάτας.

Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, όμως, οι λάτρεις της σοκολάτας εξακολουθούν να αναρωτιούνται: Τι είναι η λευκή σοκολάτα;




Τι ακριβώς είναι η λευκή σοκολάτα;

Φτιαγμένη από τους ίδιους κόκκους κακάο με άλλες σοκολάτες, η παραγωγή λευκής σοκολάτας περιλαμβάνει μια μικρή ανατροπή. Οι σοκολατοποιοί αφαιρούν εντελώς τα καφέ στερεά κακάο από την αρχική εξίσωση σοκολάτας, χρησιμοποιώντας μόνο το βούτυρο κακάο. 

Μάλιστα, η γεύση της λευκής σοκολάτας μπορεί να διαφέρει πολύ μεταξύ των διάφορων brands, με κάποιες να έχουν πιο έντον το βούτυρο κακάο, άλλες να είναι εξαιρετικά γλυκές, ενώ υπάρχουν και λευκές σοκολάτες που έχουν μια λεπτή νότα γεύσης βανίλιας.




Είναι η λευκή σοκολάτα όντως σοκολάτα;

Ίσως έχετε ακούσει ότι η λευκή σοκολάτα δεν είναι πραγματικά σοκολάτα επειδή δεν περιέχει στερεά κακάο, αναφέρει το Reader’s Digest. Αλλά αν η λευκή σοκολάτα μπορούσε να μιλήσει, θα σας έλεγε ακριβώς το αντίθετο. Σύμφωνα με τον τεχνικό ορισμό, η λευκή σοκολάτα σίγουρα πληροί τις προϋποθέσεις.

Λοιπόν, τι είναι η σοκολάτα, τεχνικά μιλώντας; Ορίζεται ως τρόφιμο που παρασκευάζεται από τους καβουρδισμένους και αλεσμένου
Τι ακριβώς είναι η λευκή σοκολάτα;ς λοβούς του κακαόδεντρου. Μετά τη συγκομιδή, οι λοβοί ανοίγουν και τα φασόλια αφαιρούνται και αφήνονται έξω για αρκετές ημέρες για να ζυμωθούν φυσικά. 

Στη συνέχεια, τα φασόλια στεγνώνουν και καβουρδίζονται, και τα κελύφη τους αφαιρούνται και απορρίπτονται. Αυτό που έχει απομείνει είναι γνωστό ως μύτη κακάο -το βασικό στοιχείο όλων των προϊόντων σοκολάτας.



Οι μύτες κακάο στη συνέχεια αλέθονται σε μια παχιά, λιπαρή πάστα που ονομάζεται σοκολατένιο λικέρ, το οποίο με τη σειρά του διαχωρίζεται σε δύο διαφορετικά προϊόντα: στερεά κακάο και βούτυρο κακάο. Τα στερεά κακάο είναι καφέ, αρωματικά και χρησιμοποιούνται για την παρασκευή μαύρης σοκολάτας και σοκολάτας γάλακτος. 

Το βούτυρο κακάο είναι καθαρό λίπος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή λευκής σοκολάτας. Παρόλο που είναι φτιαγμένα από διαφορετικά συστατικά, η καφέ σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα προέρχονται και οι δύο από τον ίδιο λοβό κακάο.


Από τι είναι φτιαγμένη η λευκή σοκολάτα;

Η λευκή σοκολάτα παρασκευάζεται με την ανάμειξη βουτύρου κακάο με ζάχαρη, γαλακτοκομικά προϊόντα, βανίλια και λεκιθίνη, η οποία είναι ένα φυσικό λιπαρό οξύ που χρησιμοποιείται ως γαλακτωματοποιητής. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων, η λευκή σοκολάτα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 20% βούτυρο κακάο και 14% στερεά γάλακτος κατά βάρος και δεν μπορεί να αποτελείται από περισσότερο από 55% ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά.



Το πιο κοινό άρωμα που χρησιμοποιείται στη λευκή σοκολάτα είναι η βανίλια, αλλά οι κατασκευαστές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν σχεδόν οποιοδήποτε είδος αρώματος επιθυμούν. Ωστόσο, ο FDA δεν επιτρέπει τη λευκή σοκολάτα να αρωματίζεται με οτιδήποτε έχει γεύση σαν σοκολάτα, γάλα ή βούτυρο.


Τι γεύση έχει η λευκή σοκολάτα

Μια ράβδος λευκής σοκολάτας υψηλής ποιότητας θα έχει πλούσια και βουτυρώδη γεύση, με νότες γλυκιάς κρέμας και μια πολυτελή, βελούδινη αίσθηση στο στόμα. Πολλές λευκές σοκολάτες έχουν μια νότα γεύσης βανίλιας, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της γεύσης του βουτύρου κακάο. 

Η λευκή σοκολάτα χαμηλότερης ποιότητας είναι πιο γλυκιά, καθώς περιέχει περισσότερη ζάχαρη, η οποία είναι φθηνή, και λιγότερο βούτυρο κακάο και γαλακτοκομικά, που είναι πιο ακριβά.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.