Τελευταία Νέα:

Αυτή η τροφή γερνά τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια σου. Μήπως την κόψεις μια για πάντα;
Καθώς μεγαλώνουμε, μπορεί να γίνει πιο δύσκολο να διατηρήσουμε τα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια μας ενυδατωμένα, δυνατά και λαμπερά.
Λαμβάνοντας υπόψη πώς η ομορφιά ξεκινά από μέσα σου και το ό,τι τρως και πίνεις έχει να κάνει με το πώς φαίνεσαι και αισθάνεσαι, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να κατανοήσεις τις χειρότερες και καλύτερες τροφές για τη διατροφή σου, αν ψάχνεις τρόπους για να αποτρέψες τα σημάδια της γήρανσης.

Υπάρχει όμως μία κατηγορία τροφίμων για την οποία όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι πρέπει να κόψεις αμέσως από τη διατροφή σου καθώς προκαλεί τη γήρανση των μαλλιών, του δέρματος και των νυχιών. Ποια είναι αυτή; Τα επεξεργασμένα τρόφιμα με ζάχαρη.

Η μόνη κατηγορία τροφίμων που θα συνιστούσα να κόψετε εάν έχετε γερασμένα μαλλιά, δέρμα ή νύχια είναι οι τροφές υψηλής επεξεργασίας που περιέχουν συχνά πολλή πρόσθετη ζάχαρη λέει η Dana Ellis Hunnes PhD, MPH, RD, ανώτερη διαιτολόγος στο UCLA Medical Center και συγγραφέας του «Recipe For Survival».

Αυτά μπορεί να είναι αρτοσκευάσματα, λευκό ψωμί, μπάρες, αναψυκτικά. Τα αναψυκτικά είναι ίσως το χειρότερο, καθώς είναι ένα επεξεργασμένο τρόφιμο χωρίς διατροφικά οφέλη εξηγεί.

Σύμφωνα με τον Charles Erasmus, ιδρυτή του ιστότοπου για την υγεία, τη διατροφή και την ευεξία GreenMindWarrior, τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία και πρέπει να αποφεύγονται επίσης.

Το Ίδρυμα Γλυκαιμικού Δείκτη (GIF) ταξινομεί τον Γλυκαιμικό Δείκτη (ΓΔ) των τροφίμων ως χαμηλό, μεσαίο ή υψηλό: ο χαμηλός ΓΔ είναι 55 ή λιγότερο, ο μεσαίος ΓΔ είναι 56–69, ο υψηλός ΓΔ είναι 70 ή περισσότερο λέει ο Erasmus.

Η έρευνα υποστηρίζει ότι οι δίαιτες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη (ΓΔ) μπορεί να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ακμής. Τα τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα – και επομένως τα επίπεδα ινσουλίνης- πιο γρήγορα από τα τρόφιμα με χαμηλότερο ΓΔ.


Η κατανάλωση μιας δίαιτας με υψηλό ΓΔ προκαλεί το σώμα να δημιουργήσει υψηλότερα επίπεδα ινσουλίνης. Όταν το σώμα λειτουργεί με υπερβολική ινσουλίνη, διεγείρει την παραγωγή ανδρογόνων ορμονών και σμήγματος στο δέρμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ακμή σημειώνει.


elle.gr-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.