Τελευταία Νέα:

Εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ - Μπήκαν με βαριοπούλες και τα έκαναν «Γης Μαδιάμ» στο «Στέκι στο Βιολογικό»


Απίστευτες καταστροφές προκάλεσαν τα ξημερώματα άγνωστοι στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, στον χώρο στον οποίο τη Μ. Εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των εργασιών κατασκευής βιβλιοθήκης, εκεί όπου στεγαζόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό».Οι εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr από το εσωτερικό του κτηρίου που σήμερα το πρωί θυμίζει "κρανίου τόπο", είναι χαρακτηριστικες. Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 60 άτομα, χρησιμοποιώντας ως εργαλεία βαριοπούλες, σφυριά ακόμα και τροχούς, κινήθηκαν μαζικά προς τον χώρο και άρχισαν να γκρεμίζουν τους τοίχους, να σπάνε τζάμια και παράθυρα και να διαλύουν ότι έβρισκαν μπροστά τους, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στη δημόσια περιουσία.

Όπως είπε στο protothema.gr, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, τον λόγο πλέον έχει η δικαιοσύνη και θα ακολουθηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως και μήνυση κατά αγνώστων. "Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση και να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όλα έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου όταν 60-70 ακραία στοιχεία, ξεκίνησαν να απομακρύνουν τους φυλακές και στη συνέχεια άρχισαν να προκαλούν τεράστιες καταστροφές. Μάλιστα, τα άτομα σήκωσαν το ρόλο που υπάρχει μεταξύ Βιολογικού και Γεωπονίας, έσπασαν τις πόρτες και ακολούθως με τροχούς έκοψαν τα σίδερα, μπήκαν μέσα στους χώρους και τα διέλυσαν όλα.

"Η κοινωνία και όλοι πρέπει να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και ο χώρος θα ξαναχτιστεί άμεσα", τόνισε.

Σημειώνεται ότι το έργο για τη δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που γίνεται στον χώρο της πρώην κατάληψης "Στέκι στο Βιολογικό " και θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.