Τελευταία Νέα:

Τι να προσέχεις όταν αγοράζεις μέλι - Ποιοι πρέπει να μη το τρώνε



Πώς μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το μέλι που αγόρασα δεν είναι νοθευμένο;
Το μέλι που έχει κρυσταλλώσει είναι για πέταμα; Αν και εσύ έχεις τέτοιες απορίες, δες πώς θα κάνεις πάντα τη σωστή επιλογή μελιού.

* Συστήνεται να αποφεύγεται η αγορά μελιού χωρίς επισήμανση και η αγορά από πλανόδιους πωλητές, οι οποίοι συστήνονται ως μελισσοκόμοι αλλά δεν διαθέτουν άδεια πλανόδιου εμπορίου ούτε μελισσοκομικό βιβλιάριο.

* Το μέλι πρέπει να διατίθεται συσκευασμένο σε βάζα και όχι χύμα.



* Το συσκευασμένο μέλι πρέπει να φέρει ετικέτα με τη γεωγραφική προέλευση, τη βοτανική προέλευση, το βάρος, την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας, τον αριθμό παρτίδας, τα στοιχεία του παραγωγού ή του τυποποιητή ή του διακινητή, καθώς και τον κωδικό αριθμό καταχώρησης του συσκευαστηρίου εφόσον δεν διατίθεται από τον ίδιο τον παραγωγό.

* Όσον αφορά στην κρυστάλλωση, είναι μία φυσική διαδικασία που παρατηρείται κυρίως σε ανθόμελα. Το μέλι δεν χάνει τις ευεργετικές ιδιότητές του εφόσον κρυσταλλώσει. Συντηρείται καλά κλειστό, σε μέρος σκιερό, δροσερό, χωρίς έντονες οσμές και υγρασία.

* Δεν συνιστάται η κατανάλωση μελιού σε παιδιά μικρότερα του ενός έτους και σε άτομα που εμφανίζουν τροφική αλλεργία στο μέλι.

* Οι διαβητικοί μπορούν να τρώνε μέλι μόνο μετά από συνεννόηση με τον γιατρό τους.












-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.