Τελευταία Νέα:

Απίστευτη ανακάλυψη: Η ασπίδα που κάνει αόρατο όποιον την κρατά



Μία ομάδα εφευρετών από τη Βρετανία έφτιαξε μια πρότυπη ασπίδα, βγαλμένη από κόμιξ και μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας: μια ασπίδα που κάνει (σχεδόν) αόρατο όποιον την κρατά.

Οι δημιουργοί της «Invisibility Shield» παρουσίασαν το πρότυπο μοντέλο στο Indiegogo και κατάφεραν να συγκεντρώσουν 567.168 ευρώ. Η μικρή ασπίδα διαστάσεων 21x31 εκατοστών, κοστίζει 57 ευρώ και μπορεί να κρύψει μικρά αντικείμενα. Για την μεγαλύτερη 65x95 εκατοστων, θα πρέπει να δώσει κανείς 349 ευρώ, αν θέλει να περάσει (σκύβοντας) απαρατήρητος.





Οι ασπίδες έχουν την μέγιστη απόδοση όταν προσπαθείτε να κρυφτείτε μπροστά από σχετικά ομοιόμορφο φόντο - μια παραλία, έναν τοίχο, ένα λιβάδι με γκαζόν. Ειδικά σε φόντο με οριζόντιες γραμμές οι χρήστες μπορούν να διασχίσουν παράλληλα το τοπίο, χωρίς να γίνουν εύκολα αντιληπτοί από μεγάλες ή μέτριες αποστάσεις.



Πώς λειτουργεί η ασπίδα

Κάθε ασπίδα χρησιμοποιεί μια διάταξη φακών ακριβείας για να κατευθύνει μεγάλο μέρος του φωτός που αντανακλάται από το θέμα μακριά από τον παρατηρητή, στέλνοντάς το πλευρικά, στην πρόσοψη της ασπίδας, προς τα αριστερά και τα δεξιά. Οι φακοί αυτής της συστοιχίας είναι κάθετα προσανατολισμένοι.



Αντίθετα, το φως που ανακλάται από το φόντο είναι πολύ πιο φωτεινό και ευρύτερο και διαθλάται σε μεγαλύτερη γωνία, προς τον παρατηρητή, κρύβοντας σε μια θαμπή εικόνα τον χρήστη της ασπίδας.
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.