Τελευταία Νέα:

Χαλκιδική: Η άγνωστη παραλία με τιρκουάζ νερά και βράχους «γλυπτά» (ΦΩΤΟ)


Η Χαλκιδική κρύβει πολλές ομορφιές και μια από αυτές είναι οι άγνωστες παραλίες της
Είναι γνωστό πως «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», κι αυτό όχι μόνο για τις ιδιαίτερα πολυσύχναστες παραλίες της, αλλά επειδή έχει και «κρυμμένα» διαμάντια που είναι πιθανό ακόμη και Θεσσαλονικείς να μην έχουν ακόμη ανακαλύψει.

Ένα από αυτά είναι η παραλία Φάβα, ανατολικά της Βουρβουρούς και εντός του οικισμού των Καθηγητών. Η παραλία Φάβα έχει ψιλή άμμο και βότσαλα, πεντακάθαρα νερά που σε κάποιο σημείο βαθαίνουν κάπως απότομα. Τριγύρω υπάρχουν πολλά βράχια με ιδιαίτερους σχηματισμούς κάνοντας το τοπίο πιο ιδιαίτερο και κάπως πιο άγριο.

Για να την επισκεφθείτε θα στρίψετε στο δρόμο που οδηγεί προς Βουρβουρού και συνεχίζοντας ευθεία για περίπου 3 χιλιόμετρα θα συναντήσετε τον Οικισμό των Καθηγητών. Στην εκκλησία του οικισμού θα ακολουθήσετε το νότιο μέρος της και θα οδηγηθείτε στην παραλία Φάβα.

Η παραλία Φάβα της Βουρβουρούς Χαλκιδικής δεν είναι οργανωμένη, έχει πεύκα πλησίον της αμμουδιάς και θάλασσας όπου μπορείτε να προφυλαχτείτε από τη θέρμη του ήλιου. Στα βράχια δεξιά και αριστερά της αμμουδιάς μπορείτε να απολαύσετε το ψάρεμα με τον ήχο της θάλασσας.

Δείτε το βίντεο του ερασιτέχνη κινηματογραφιστή George Sal.




Typosthes.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.