Τελευταία Νέα:

Πρόταση της Δημοτικής αρχής για ενίσχυση των παραγωγών κερασιού της Αλμωπίας. 


Έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου με τους προέδρους των κοινοτήτων συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρήστος Μπάτσης, το απόγευμα της Δευτέρας.
Στο κάλεσμα της Δημοτικής αρχής ανταποκρίθηκε η πλειοψηφία των προέδρων της Αλμωπίας.

Ο Δήμαρχος Αλμωπίας, αντιλαμβανόμενος τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί κερασιών, οι οποίοι αποτελούν τον πυλώνα της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή μας, τόσο με το αυξημένο κόστος παραγωγής οσο και με την δυσκολία διακίνησης των κερασιών, πρότεινε την ενίσχυση των αγροτών μέσω της μη επιστρεπτέας προκαταβολής.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος πρότεινε, την άμεση και κάθετη ενίσχυση όλων των παραγωγών που έχουν στο ΟΣΔΕ τους παραγωγικά κεράσια στα πλαίσια της μη επιστρεπτέας προκαταβολής. 
Ενδεικτικά αναφέρθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ ανά παραγωγό, το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με τα παραγωγικά στρέμματα.

Ακόμη, συστάθηκε επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τα αρμοδια Υπουργεία προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόταση και να στηριχθεί η τοπική οικονομία. Τέλος ο Δήμαρχος απεύθυνε κάλεσμα στους Βουλευτές της Πέλλας αλλα και σε όλους τους φορείς, ωστε να στηριχθεί η πρόταση της δημοτικής αρχής.
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.