Τελευταία Νέα:

Υπουργείο Οικονομικών: Δεν θα υπάρξει νέα παράταση στις φορολογικές δηλώσεις. Ενας στους 10 δεν έχει ακόμη υποβάλλειΗ προθεσμία υποβολής λήγει στις 29 ιουλίου 2022 και ώρα 15.00 - Αγώνας δρόμου για 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις και 600.000 επαγγελματίες

Δύο εβδομάδες απέμειναν για την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Παρά τα σχετικά αιτήματα και παρόλο που υπολείπονται προς υποβολή περισσότερες από 1,5 εκατομμύριο δηλώσεις Ε1 (αλλά και σχεδόν το 40% των δηλώσεων Ε3 από ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες), πηγές από το υπουργείο Οικονομικών τόνιζαν ότι «δεν θα υπάρξει νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής λήγει στις 29 ιουλίου 2022 και ώρα 15.00, προκειμένου να πληρωθεί έως την ημέρα εκείνη και η 1η από τις οκτώ δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Στο υπουργείο Οικονομικών συζητούσαν για τα αιτήματα που είχαν υποβάλει το Οικονομικό Επιμελητήριο, η ΠΟΦΕΕ, ο Λογιστικός Σύλλλογος της Αθήνας και άλλοι φορείς των φοροτεχνών, ζητώντας μακρά παράταση, έως και Σεπτέμβριο για εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων πολιτών κι επιχειρήσεων.

Και μέχρι σήμερα πάντως, περίπου 1 στους 10 φορολογούμενους (800.000 από 8,5 εκατ. ΑΦΜ) δεν έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία ηλεκτρονικής ενημέρωσης στοιχείων που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η υποβολή της οικείας δήλωσης φόρου εισοδήματος, καθώς περίπου σε 7,7 εκατομμύρια ανέρχονται ως τώρα εκείνοι που έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία τους προκειμένου να ξεκινήσουν υποβολή δήλωσης. Έχουν υποβληθεί σχεδόν 4,8 από τα 6,3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις που αναμένονται φέτος αλλά μόλις 900.000 από τα περίπου 1,5 εκατομμύρια Ε3 που υποβάλλονται από επιτηδευματίες.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.