Τελευταία Νέα:

2+1 συμβουλές για να μειώσετε τον λογαριασμό ρεύματος


Αδυναμία να «σηκώσουν» το βάρος του ενεργειακού κόστους δηλώνουν ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, αναμένοντας τα μέτρα της πολιτείας, προκειμένου να καλύψουν μέρος των… φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος. 

Πέρα από τα κυβερνητικά pass, ωστόσο, που σίγουρα δίνουν μία κάποια ανάσα στους καταναλωτές, υπάρχουν τρόποι που θα συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης και άρα, των χρημάτων που ξοδεύουμε για ρεύμα.

 Προς επίρρωση:

Καταργήστε τις εστίες: 
Η κουζίνα είναι, ίσως, από τις πλέον ενεργοβόρες συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας. Εάν, λοιπόν, καταφέρετε να περιορίσετε τη χρήση της, το κέρδος σας θα είναι μεγάλο. 
Αντί, για παράδειγμα, να ζεστάνετε το φαγητό στις εστίες ή να τις χρησιμοποιήσετε για να βράσετε νερό, επιλέξτε τον φούρνο μικροκυμάτων ή τον βραστήρα αντίστοιχα. 
Πιο συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά στους βραστήρες φροντίστε να τοποθετήσετε ακριβώς την ποσότητα του νερού που επιθυμείτε να ζεστάνετε, αποφεύγοντας την άσκοπη σπατάλη ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ συστήνεται ο καθαρισμός του με νερό και ξύδι, ώστε να απομακρυνθούν τα άλατα που μειώνουν την απόδοσή του.

Σβήνετε τα φώτα: 
Όσο κοινότυπο και εάν σας ακούγεται η κίνηση αυτή θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε έως και 30 ευρώ τον χρόνο. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα βγείτε από το σπίτι ή ακόμη και από ένα δωμάτιο για να μεταφερθείτε σε ένα άλλο βεβαιωθείτε πως έχετε σβήσει το φως.

Κάντε ντους και όχι μπάνιο: 
Σαφώς και το δεύτερο είναι πιο απολαυστικό, ειδικά εάν γίνεται μετά από μία κουραστική ημέρα στο γραφείο, εντούτοις καλό θα ήταν να περιορίσετε – όσο το δυνατόν περισσότερο – τα αφρόλουτρα, επιλέγοντας το γρήγορο ντους. 
Κι αυτό γιατί, με το πρώτο και με την προϋπόθεση η μπανιέρα να είναι γεμάτη σπαταλάμε περί τα 180 λίτρα νερού, όταν με το δεύτερο μόλις 30 λίτρα (σ.σ. αρκεί, βέβαια, να το κλείνουμε όταν είναι να χρησιμοποιήσουμε σαμπουάν). 
Η διαφορά, όπως αντιλαμβάνεστε είναι χαοτική, τόσο στην εξοικονόμηση νερού, όσο και στην τσέπη μας.

olivemagazine.gr-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.