Τελευταία Νέα:

Απογραφή 2021: Πώς επηρεάζει άμεσα τις επόμενες εθνικές εκλογέςΆμεση συνέπεια στις επερχόμενες εθνικές εκλογές θα έχουν τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή αναφορικά με την απογραφή του πληθυσμού. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η μέτρηση έδειξε ότι είμαστε 10.432.481 και πως από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, μόνο στη μία, στο Νότιο Αιγαίο, καταγράφεται αύξηση του πληθυσμού.


Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα επικαιροποιημένα στοιχεία της απογραφής του 2021, σημαίνει πως οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα γίνουν βάσει αυτών. Ιδιαίτερη σημασία έχει το τι θα αλλάξει όσον αφορά την κατανομή των εδρών ανά την επικράτεια, καθώς σε κάποιους νομούς θα υπάρξει μια μικρή αύξηση των εδρών και σε κάποιους θα εκλεγούν λιγότεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εσωτερικών οι αλλαγές που θα επέλθουν ενδεχομένως να είναι στην Α’ Αθήνας, την Α’ Θεσσαλονίκης και ορισμένες τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες, ωστόσο αυτό θα το μάθουμε μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα. 

Αυτοί που ανησυχούν βέβαια πρώτοι απ’ όλους είναι οι ίδιοι οι υποψήφιοι των κομμάτων καθώς είναι διαφορετικό να μάχεσαι σε μια περιφέρεια που έχεις υπολογίσει ότι θα εκλεγούν π.χ. 3 βουλευτές και άλλο να μαθαίνεις ότι τελικά από τον νομό θα σταλούν δύο μέλη στο Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να προσαρμόσεις αλλιώς τον προεκλογικό σου αγώνα.

Θυμίζουμε ότι χθες ο επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Θάνος Θανόπουλος δήλωσε πως με τα νέα στοιχεία έχουμε μια μείωση του πληθυσμού περίπου 383.805 ατόμων (ήτοι μείον 3,5%). Οι γυναίκες ανέρχονται σε 5.357.232 -και αποτελούν το 51,3% του πληθυσμού, ενώ οι άνδρες είναι 5.075.249. 

Ο πληθυσμός της Αττικής υπολογίζεται σε 3.792.469 και είναι μειωμένος κατά 35.965 κατοίκους σε σχέση με το 2011. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία, με 1.792.069 κατοίκους, με τη μείωση να υπολογίζεται στους 90.039 κατοίκους σε σχέση με το 2011. Στην τελευταία θέση είναι η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με 194.136 κατοίκους.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.