Τελευταία Νέα:

Έτοιμο το αυτοκίνητο της Xiaomi...



Ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικών κάνει πράξη αυτό που έχει υποσχεθεί και ετοιμάζει μία δυνατή είσοδο στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 Το πρώτο ηλεκτρικό πρωτότυπο αυτοκίνητο της θα παρουσιάσει η Xiaomi μέσα στον Αύγουστο, σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Κίνα. Επίσημα η Xiaomi ανακοίνωσε σχετικά αργά πως θα μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία μόλις πέρυσι. 

Ωστόσο, είναι η πρώτη εταιρία ηλεκτρονικών που θα το κάνει και πράξη αφού εδώ και πολλά χρόνια ακούμε για το Apple Car, ενώ ακόμη και η Sony που έχει ήδη παρουσιάσει δύο concept cars δεν το έχει πάρει απόφαση να προχωρήσει μόνη της σε επίπεδο παραγωγής (κάτι που θα κάνει με την Honda).

Κάτι που θα πραγματοποιήσει η Xiaomi μέσα στο 2024 ξεκινώντας να αποσβένει μία αρχική επένδυση περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ενώ μέσα στην επόμενη δεκαετία θα επενδύσει ακόμη 10 δισεκατομμύρια.

Τα αυτοκίνητα θα υπάγονται κάτω από την επωνυμία της νεοσύστατης εταιρίας Xiaomi Auto Co Ltd., η οποία πέρυσι το Νοέμβριο έφτασε σε συμφωνία με επιτροπή διαχείρισης περιοχής οικονομικής και τεχνολογικής ανάπτυξης του Πεκίνου για την ανέγερση των κεντρικών γραφείων.

Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει τα έργα για την μονάδα παραγωγής έχοντας ως στόχο τις 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο, όταν η Tesla το 2021 έφτασε τα 936.000 αυτοκίνητα. Μακροπρόθεσμα η Xiaomi έχει μεγάλα σχέδια ξεπερνώντας ακόμη και το ένα εκατομμύριο.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν τον Αύγουστο η Xiaomi θα παρουσιάσει κάποια σκίτσα ή ένα concept σε πραγματικές διαστάσεις. Επίσης, δεν είναι γνωστός ο σχεδιασμός του αμαξώματος, με τις φήμες να λένε πως έχουν προκριθεί τέσσερα τελικά σχέδια.


Πάντως, οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το πρώτο της μοντέλο παραγωγής θα ξεκινήσει μέσα στο 2024 από την Κίνα, ενώ στο χρονοδιάγραμμα της μάρκας υπάρχουν και άλλα μοντέλα.

 

 

















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.