Τελευταία Νέα:

ΔΥΠΑ: Ξεκινάει το πρόγραμμα κατάρτισης 80.000 ανέργων με επίδομα 1.000 ευρώ

 


Από μέρα σε μέρα αναμένεται να ξεκινήσει το ψηφιακό Πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για πράσινες δεξιότητες, που θα αφορά 80.000 ανέργους, με επίδομα 1.000 ευρώ για 200 ώρες κατάρτισης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει αντίστοιχο πρόγραμμα για περίπου 150.000 εργαζόμενους έως το τέλος του 2022.

Όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Πρόκειται για πρόγραμμα κατάρτισης σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα, με προϋπολογισμό 100 εκατ. ευρώ για 80.000 ωφελούμενους» τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης εργαζομένων και ανέργων που έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με κονδύλια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ αποσκοπούν μέχρι το τέλος του 2025 να έχουν λάβει πιστοποιητικό ολοκλήρωσης προγράμματος κατάρτισης 500.000 ωφελούμενοι.

Επίδομα κατάρτισης 1.000 ευρώ

Οι άνεργοι θα λαμβάνουν voucher για να πραγματοποιούν την κατάρτιση δωρεάν και μόλις την ολοκληρώσουν θα εισπράττουν εκπαιδευτικό επίδομα έως και 1.000 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν άνεργοι οι οποίοι πληρούν κατ’ ελάχιστον τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ), ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι
  • Να έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.
  • Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης

Η κατάρτιση θα γίνει σε αντικείμενα που αφορούν τις ψηφιακές και τις πράσινες δεξιότητες. Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να διαλέξουν πρόγραμμα κατάρτισης με διάρκεια από 50 έως 200 ώρες (5 ευρώ την ώρα). 

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως στο 65% και στο 35% δια ζώσης, ενώ στους συμμετέχοντες εκτός από το επίδομα θα δοθεί και πιστοποίηση.


ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΝΕΑ-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.