Τελευταία Νέα:

Αυτό είναι το πρώτο ιπτάμενο ξενοδοχείο στον κόσμο – Το όραμα ενός επιστήμονα


Το πρώτο… ιπτάμενο και πυρηνοκίνητο ξενοδοχείο στον κόσμο βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού και ο στόχος του είναι να ταξιδεύει τους ενοίκους του πάνω από τα σύννεφα, μέσα σε ένα πολυτελές περιβάλλον.Όπως αναφέρει το CNN, το… φιλόδοξο, θα έλεγε κανείς, σχέδιο για ιπτάμενο ξενοδοχείο έγινε γνωστό μέσω ενός βίντεο που κατέκλυσε το internet και ήδη σημειώνει εκατομμύρια προβολές, το οποίο ανέβασε ο επιστήμονας και μοριακός βιοτεχνολόγος από την Υεμένη, Hasem Al-Ghaili.

Το Sky Cruise, όπως το ονόμασε, είναι το όραμά του για ένα ιπτάμενο πολυτελέστατο ξενοδοχείο που θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 5.000 επισκέπτες και θα μπορεί να πετάει για χρόνια, χρησιμοποιώντας 20 ηλεκτρικούς κινητήρες με καθαρή πυρηνική ενέργεια.

Πώς θα πετάει το ξενοδοχείο και τι θα διαθέτει

Πιο συγκεκριμένα, ο επιστήμονας κάνει λόγο για ένα γιγαντιαίο αεροσκάφος με έναν ξεχωριστό ειδικό θάλαμο προσγείωσης για μικρότερα μεταγωγικά αεροπλάνα που θα πηγαινοφέρνουν επιβάτες και εφόδια.

Εκτός αυτού, θα διαθέτει και μια τεράστια αίθουσα εκδηλώσεων με θέα 360 μοιρών στους αιθέρες αλλά και πολλά μπαρ, εστιατόρια, πισίνες, κινηματογράφους, θέατρα, αίθουσες παιχνιδιών και αίθουσες γαμήλιων τελετών, για όσους θέλουν να παντρευτούν και να πετάνε στα σύννεφα.


Όπως είναι φυσικό, αν το σχέδιο γίνει πραγματικότητα, τότε θα αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό, στον οποίο οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τον έναστρο ουρανό από τον πύργο παρατήρησης, που είναι σε σχήμα δίσκου, από τα τρία καταστρώματα θέασης και από τα μπαλκόνια του αεροσκάφους.

Η πλοήγηση του ιπτάμενου ξενοδοχείου θα γίνεται με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (AI) καθώς μέσω αυτής θα προβλέπονται τυχόν αναταράξεις, αποτρέποντας τες μέσω μιας αντικραδασμικής τεχνολογίας που μιμείται την τεχνολογία ακύρωσης θορύβου. Έτσι, οι επιβάτες του φουτουριστικού αυτού αεροπλάνου θα απολαμβάνουν τα απίστευτα ουράνια τοπία πάνω από τα σύννεφα χωρίς να ανησυχούν για την ασφάλεια τους.

Οι κριτικές

Αρκετοί ήταν αυτοί που άσκησαν κριτική σε αυτή την ιδέα, κάνοντας σχόλια κάτω από το βίντεο στο YouTube. Ειδικότερα, ένας από αυτούς ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν η φυσική και η αεροδυναμική στην μέση, τότε αυτό το σκάφος θα μπορούσε πραγματικά να απογειωθεί».

Ακόμη, ένας άλλος λάτρης της αεροπορίας έγραψε: «Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόση συντήρηση θα χρειαζόταν αυτό».

Στον αντίποδα, κάποιοι από αυτούς υπερασπίστηκαν αυτή την ιδέα, με έναν χρήστη του YouTube να γράφει ότι «είναι μια πολύ δημιουργική ιδέα και ελπίζω ότι οι σχεδιαστές θα μπορέσουν κάποτε να την υλοποιήσουν!» και έναν άλλο να σχολιάζει το πόσο «ζηλεύει τους ανθρώπους του μέλλοντος».









-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.