Τελευταία Νέα:

Όλυμπος: Η οφθαλμαπάτη στην κορυφή του βουνού που προκαλεί δέος – Εκπληκτικά πλάνα από droneΟ Όλυμπος κρύβει μοναδικές εικόνες χειμώνα – καλοκαίρι. Μια οφθαλμαπάτη στην κορυφή γίνεται διαχρονικά θέμα συζήτησης ανάμεσα σε επισκέπτες και όχι μόνο…
Ο Όλυμπος είναι το ψηλότερο βουνό στη χώρα, γνωστό και για το μυθολογικό του πλαίσιο. Στην κορυφή του κατοικούσαν οι Δώδεκα «Ολύμπιοι» Θεοί σύμφωνα με τη θρησκεία των αρχαίων Ελλήνων. 

Ο Όλυμπος είναι επίσης το δεύτερο σε ύψος βουνό στα Βαλκάνια, με πρώτο τη Ρίλα (περίπου 7 μέτρα διαφορά) στη Βουλγαρία. Μια οφθαλμαπάτη όμως κοντά στην κορυφή έχει γίνει και πάλι ένα επιπλέον θέμα συζήτησης.

Σχεδόν στην κορυφή του Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα κοντά στα 2.400 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται για πολλούς η άγνωστη μέχρι σήμερα βραχογραφία του Δία. Κάποιοι άλλοι μιλούν απλώς για οφθαλμαπάτη, άλλοι για ένα παράξενο παιχνίδι της φύσης ενώ τέλος κάποιοι υποστηρίζουν οτι πρόκειται για μια άγνωστη υπερκατασκευή των Αρχαίων Ελλήνων προς τιμήν του Θεού, που όπως αναφέρεται στην μυθολογία είχε ως κατοικία την κορυφή του Ολύμπου.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα είναι καθηλωτική και πέρα από θαυμασμό προκαλεί και ερωτηματικά σχετικά με την προέλευση αυτού του εκπληκτικού μνημείου. Δείτε το βίντεο της ομάδας Up Stories…-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.