Τελευταία Νέα:

Πώς τα fast food εστιατόρια σας κάνουν να ξοδεύετε περισσότερα χρήματαΤο fast food υποτίθεται ότι είναι φθηνό και βολικό, αλλά αποδεικνύεται τελικά ότι δαπανάτε περισσότερα από όσο νομίζετε…
Σύμφωνα με μια μελέτη, οι Αμερικανοί δαπανούν περίπου 1.200 δολάρια για fast food κάθε χρόνο. Εστιατόρια όπως τα McDonald’s και τα Burger King χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να σας κάνουν να ξοδέψετε περισσότερα χρήματα.

Αυτά είναι τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα εστιατόρια fast food:
1. Τα μενού

Συγκρίνοντας ένα μενού fast food με ένα μενού fine-dining, παρατηρούμε ότι το δεύτερο είναι απλό σε σχέση με το μενού ενός fast food εστιατορίου που είναι «θορυβώδες» με πολλές επιλογές και κατηγορίες. 
Προσελκύουν την προσοχή σας με λαμπερά κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα, μαζί με μεγάλες φωτογραφίες με φαγητά. Για όλα αυτά υπάρχει μια ιεραρχία. Οι εικόνες είναι μεγάλες, αλλά οι τιμές είναι μικρές. 
Κρατούν την προσοχή σας στα στοιχεία που κοστίζουν περισσότερο, τοποθετώντας τα σε μεγάλες φωτογραφίες στην αριστερή πλευρά όπου αρχίζετε να διαβάζετε.

2. Η μορφή τιμολόγησηςΤα εστιατόρια fast food χρησιμοποιούν και άλλα κόλπα, όπως να μην δείχνουν το σύμβολο του νομίσματος ή χρησιμοποιούν τη μορφή τιμολόγησης 9,79 ή 0,89, ώστε εσείς να κρατάτε στο μυαλό σας το 9 αντί για σχεδόν 10 που είναι κανονικά, επειδή διαβάζετε από αριστερά προς τα δεξιά.

3. Τα combo

Τα μενού fast food είναι μεγάλα, ώστε να προκαλούν σύγχυση και να δυσκολεύουν να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Είναι πιο εύκολο να διαβάσετε τους πίνακες πάνω από τον πάγκο, αλλά επίσης τότε είναι και η ώρα να παραγγείλετε και πάνω στην πίεση επιλέγετε εκείνο το μεγάλο, φωτεινό Νο. 3, όπου είναι το combo. Το αστέρι του μενού είναι το σύνθετο γεύμα!

Όλοι πιστεύουμε ότι τα combo μας εξοικονομούν χρήματα, αλλά έχετε κάνει πραγματικά τα μαθηματικά για να δείτε αν όντως συμβαίνει; Για παράδειγμα πάρτε τα McDonald’s… 
Αν αγοράσετε το Νο. 3, κοστίζει 10,39 δολάρια, αλλά εάν αγοράζετε το Double Quarter Pounder, μεσαίες πατάτες και μεσαίο αναψυκτικό, κοστίζει 10,48 δολάρια. Σώζετε πολύ λίγα χρήματα και συχνά καταλήγετε με πράγματα στο δίσκο σας που δεν θέλετε να φάτε.

4. Τα πρόσθετα


Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε σε ένα fast food και αγοράσατε μόνο ένα πράγμα; Τα εστιατόρια fast food αποκομίζουν περισσότερα χρήματα από τους πελάτες που αγοράζουν πολλά προϊόντα. 
Για παράδειγμα με το αναψυκτικό έχουν πολύ υψηλότερο περιθώριο κέρδους σε σύγκριση με τα burger… Έτσι οι επιχειρήσεις fast-food κάνουν ό,τι μπορούν για να σας κάνουν να το αγοράσετε.

5. Στα χέρια σας όποτε τα θελήσετε

Πολλά έχουν γίνει 24ωρα, άλλα προσθέτουν και πρωινό για να τα προτιμάτε και το πρωί… Κάνουν δηλαδή τα πάντα για να βεβαιωθούν ότι μπορείτε να πάρετε ό,τι θέλετε, όποτε το θέλετε.

6. Η διαφήμιση του δωρεάν φαγητού

Οι εταιρείες fast food γνωρίζουν πολύ καλά πως να φέρνουν τους πελάτες στην πόρτα τους. Διαφημίζουν τις πιο εξωφρενικές προσφορές σε πινακίδες, αφίσες και τηλεοπτικά. 
Με το γνωστό μότο “αγοράστε ένα, πάρετε ένα δωρεάν” σίγουρα τρέχετε προς την πόρτα τους. 
Και κάπως έτσι πηγαίνοντας εκεί προσθέτετε και άλλα προϊόντα με αποτέλεσμα να βγαίνουν κατά πολύ κερδισμένοι. Το ίδιο ισχύει και για τα κουπόνια με ημερομηνία λήξης αλλά και τα deals μέσα από εφαρμογές κινητού.

7. Η πιο προσιτή επιλογή

Το να πας σε ένα εστιατόριο και να αγοράσεις υγιές μαγειρευτό φαγητό, φαίνεται να είναι πιο ακριβό από τα εστιατόρια fast food που μπορούν να σας δώσουν περισσότερα με τα ίδια λεφτά -και κάπου εδώ ξεχνάμε το υγιεινό κομμάτι. 
Τα εστιατόρια fast food είναι σε θέση να προσελκύουν τους καταναλωτές ώστε να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα σε μεγάλες ανθυγιεινές μερίδες, επειδή είναι πιο προσιτές από τις πιο υγιεινές επιλογές.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.