Τελευταία Νέα:

Οι 5 στάσεις του σώματος που αφήνουν αρνητική εντύπωση στους άλλους


Η στάση του σώματος καλώς ή κακώς είναι το Α και το Ω, καθώς μπορεί να πει πολλά πράγματα για σένα χωρίς καλά καλά να το καταλάβεις.

Και οι πιο μικρές κινήσεις έχουν ιδιαίτερα σημασία, ποσό μάλλον όταν βρίσκεσαι σε έναν χώρο όπου σε ενδιαφέρει να έχεις μια καλή εντύπωση και να περάσεις τα σωστά μηνύματα.

Υπάρχουν κάποιες κινήσεις και στάσεις, που πολλοί από εμάς κάνουμε καθημερινά, είτε από συνήθεια είτε από απλή αμηχανία και καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε καθώς σύμφωνα με έρευνα, δεν είναι οι κατάλληλες για να αφήσουν μια θετική εντύπωση.

 Η πρώτη στάση που καλό θα ήταν να ξανασκεφτείς και να αποφύγεις ποσό μάλλον όταν πρόκειται για δημόσια ομιλία για παράδειγμα, είναι να σταυρώνεις τα χέρια σου, πίσω στην πλάτη σου.



Σύμφωνα με ψυχολόγους που μελετούν την γλώσσα του σώματος, ένας άνθρωπος συνήθως σταυρώνει τα χέρια του πίσω από την πλάτη, όταν νιώθει ανασφάλεια, είτε αμηχανία, ακόμη και ότι δεν νιώθει σίγουρος είτε για τον ίδιο, είτε για τον οποίο έχει απέναντι του. Αυτή η κίνηση επίσης δηλώνει, πως δεν εμπιστεύεσαι αυτόν τον οποίο έχεις μπροστά σου. Τέλος η συγκεκριμένη στάση δηλώνει ακόμη, ότι μπορεί να είσαι ανασφαλής και εκείνη την στιγμή να "προσπαθείς" να φανείς πιο άνετος.

Δεύτερη στην λίστα, είναι γενικότερα οι χειρονομίες και τα αγγίγματα στο πρόσωπο. Το να πιάνεις στο πρόσωπο σου κατα την διάρκεια μιας σημαντικής ομιλίας, δεν δείχνει ούτε σιγουριά, ούτε και αυτοπεποίθηση. Αντιθέτως, είναι δείγμα νευρικότητας, άγχους και αμηχανίας, κάτι το οποίο δεν βοηθά. Μπορεί ακόμη να δηλώνει, πως εκείνη την στιγμή σκέφτεσαι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητάς, ακόμη και να δείχνει πως είσαι άσχετος με το αντικείμενο συζήτησης.



Σταυρώνοντας τα χέρια. Είναι μια κίνηση που πολλοί την κάνουν καθώς πιστεύουν πως δείχνει σίγουρα και σοβαρότητα κάτι το οποίο δεν ισχύει απόλυτα. Σύμφωνα με μελετητές, κάποιος σταυρώνει τα χέρια του όταν συνομιλεί, επειδή νιώθει έλλειψη αυτοπεποίθησης και στρες το οποίο προσπαθεί να καλύψει.

Περισσότερες κινήσεις που δίνουν μια αρνητική εντύπωση στον συνομιλητή



Το να δείχνεις με το δάχτυλο σου κάποιον ή κάπου,
 είναι επίσης μια ένδειξη που δεν αρέσει ιδιαίτερα και οι ειδικοί στην γλώσσα του σώματος δεν την συνιστούν. Συνήθως το να υποδεικνύεις κάποιον ή κάτι με το χέρι σου, θεωρείται αγένεια και έλλειψη σεβασμού.



Μια ακόμη κίνηση που δίνει λανθασμένη εντύπωση

Σταυρώνοντας τα πόδια μεταξύ τους



Είναι επίσης μια κίνηση την οποία βλέπουμε συχνά, αλλά σίγουρα θα πρέπει να αποφεύγουμε αφού υποδηλώνει αμηχανία και πως δεν έχουμε τίποτα να πούμε. Πολλές φορές μάλιστα, σύμφωνα με τους ειδικούς υποδεικνύει πως κάποιος που σταυρώνει τα πόδια του, είναι είτε ανασφαλείς είτε από θέση φόβου.















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.