Τελευταία Νέα:

Αποκάλυψη: Οι μισθοί της ηγεσίας του ΕΦΚΑ – Πόσα λεφτά παίρνουν διοικητής και υποδιοικητέςΗ ΚΥΑ δύο υπουργείων (Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών) με την οποία καθορίζονται τα μισθολογικά του e-ΕΦΚΑ. Η ΚΥΑ αυτή έγινε σε εφαρμογή νόμου του υπουργείου Εργασίας. Όχι βεβαίως τα μισθολογικά των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, αλλά της διοίκησης. 

Ξέρετε τι μηνιαίο μισθό λαμβάνουν ο διοικητής και οι υποδιοικητές του ΕΦΚΑ; Πάνω από 7 χιλιάδες ευρώ. Διοικητής και υποδιοικητές μεγάλου οργανισμού, θα πείτε, ότι είναι και εάν συγκριθούν οι αποδοχές τους με τις αποδοχές του ιδιωτικού τομέα, τότε θα είναι τα μισά. Πώς όμως προέκυψε αυτό;

Με την αριθμ. 78834 (Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 766/29.08.2022) ΚΥΑ των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Οικονομικών ορίζονται οι αποδοχές των μελών της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ ως εξής:

α) Διοικητής, στο 90% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

β) Υποδιοικητές, στο 85% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/2015.

γ) Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών στο 72% των μηνιαίων αποδοχών και επιδομάτων του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως αυτές ορίζονται με τον εκάστοτε μισθολογικό νόμο για τις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών και προσδιορίζονται με την παρ. 3 του άρθρου 28 του ν. 4354/22015.

Δεδομένου ότι ο μισθός του Προέδρου του Αρείου Πάγου είναι στα 8.314,56 ευρώ, προκύπτουν οι εξής αποδοχές:

α) Διοικητής: 7.483,104 (μεικτά)

β) Υποδιοικητές: 7.067,376 (μεικτά)

γ) Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικών Ερευνών:5.986,48 (μεικτά).

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση προκαλείται επιπλέον ετήσια επιβάρυνση ύψους 253.321,00 € στο προϋπολογισμό του e-ΕΦΚΑ. Πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι εν μέσω κρίσης δίνονται μισθοί περίπου 8.000 ευρώ και όταν ήρθε ο σχετικός νόμος προς ψήφιση στη Βουλή (τον περασμένο Φεβρουάριο) η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένσταση αντισυνταγματικότητας.

Πηγή: Βηματοδότης-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.