Τελευταία Νέα:

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Τομέας Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στις 21/09/2022 στο Κτήμα Κονάκογλου Οινοποιείο Αποστακτήριο Αμπελώνας
Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος στις 21/09/2022 πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Κτήμα Κονάκογλου Οινοποιείο Αποστακτήριο Αμπελώνας. Η ξενάγηση ξεκίνησε με επίσκεψη στους Αμπελώνες της επιχείρησης, όπου οι μαθητές συμμετείχαν τόσο στη συλλογή των σταφυλιών(τρύγο), όσο και στη μέτρηση των σακχάρων με διαθλασιόμετρο.

Συζήτησαν θέματα φυτοπροστασίας, κλαδέματος των αμπελιών και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο Αποστακτήριο. Εκεί ενημερώθηκαν διεξοδικά από τους ιδιοκτήτες για την διαδικασία παρασκευής των κρασιών τους ξεκινώντας από τον τρύγο, τη ζύμωση, την απόσταξη και την περιεκτικότητα σε οινόπνευμα και καταλήγοντας στην τεχνική της γευσιγνωσίας, η οποία περιλαμβάνει την οπτική εξέταση, την οσφρητική εξέταση και την γευστική εξέταση.

Δίνοντας τους οδηγίες για το πως θα πρέπει να δοκιμάζουνε ένα κρασί, τι θα πρέπει να προσέχουνε και ποια είναι η διαδικασία δοκιμής. Οι ιδανικές συνθήκες για γευσιγνωσία κρασιών είναι ομοιόμορφο φυσικό φως στο χώρο, απουσία οσμών, καθαρή άσπρη επιφάνεια για την παρατήρηση του χρώματος του κρασιού και καθαρά λεπτά κολονάτα ποτήρια. Στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες απάντησαν σε ερωτήσεις που τους τέθηκαν από τους μαθητές.

Ευχαριστούμε θερμά τα αδέρφια Κονάκογλου για την θερμή τους φιλοξενία. 


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.