Τελευταία Νέα:

Τι Μάθαμε και τι ΔΕΝ Μάθαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας στις 28/9/2022


Διεξήχθη στις 28/8/2022 το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αλμωπίας και όπως συμβαίνει κάθε φορά , έτσι και τώρα ,τα θέματα πέρασαν σε δεύτερη μοίρα γιατί υπάρχει η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως ,όπου εκεί ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος μπορεί να θίξει όποιο θέμα θέλει.
Σε αυτό το ΔΣ από κάποια θέματα που συζητήθηκαν ,γίναμε σοφότεροι! Δηλαδή κάτι μάθαμε και κάτι δεν μάθαμε!

Έτσι λοιπόν..

Μάθαμε από τον κ. Μπίνο απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΔΣ (εννοώντας όλη την διοικούσα δημοτική παράταξη) «ότι το θέμα είναι ότι δεν καταλαβαίνετε ποιο είναι το θέμα», αλλά τελικά δεν μάθαμε ούτε εμείς ποιο είναι το θέμα σχετικά με διοικητικά πρόστιμα που αφορούσε και παλαιότερους δημάρχους.

Μάθαμε από τον κ. Ασβεστόπουλο ότι ο χώρος που μαζεύονται τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα υλικά στον πρώην δήμο Εξαπλατάνου κακώς ονομάζεται εργοτάξιο , λέγοντας ότι ουσιαστικά είναι ένα υπόστεγο ζητώντας από τον δήμαρχο να διευκρινιστεί η ταυτότητα του χώρου.. κάτι το οποίο δεν μάθαμε.

Μάθαμε από τον κ. Προκοπίδη ότι στα κοιμητήρια της Αψάλου ,τα οποία, παρασυρόμενος από ένα ποστ στο facebook, τα επισκέφτηκε και διαπίστωσε ότι είναι σε άθλια κατάσταση και ότι ένα εκκλησάκι που βρίσκεται στον χώρο, βρίσκεται και αυτό σε κακή κατάσταση καθώς λείπουν όλα τα κειμήλια και η καμπάνα. Σε απάντηση του προέδρου της Αψάλου κ. Καραισαρίδη ανέφερε ότι το εκκλησάκι ανήκει στην αρχαιολογία και δεν μπορεί να γίνει καμία παρέμβαση και ότι τα κειμήλια και η καμπάνα λείπουν πάρα πολλά χρόνια. Όσο για την κακή κατάσταση των κοιμητηρίων ανέφερε ότι ξεγελάστηκε από μια ανάρτηση στο facebook και δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι κακώς ο κ. Προκοπίδης πίστεψε φωτογραφίες από το διαδίκτυο.
Δεν μάθαμε όμως αν οι εικόνες στο ποστ του facebook ήταν αληθινές καθότι ήταν αναρτημένες δημόσια και τις είδε αρκετός κόσμος.

Μάθαμε από τον κ. Παρούτογλου ότι το 2020 έχει γίνει ανάθεση για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων των δημοτικών σχολείων του Δήμου Αλμωπίας στον «ΔΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΡΕΦΕΙΟΥ» έναντι του ποσού των 24.800,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. 
Το 2021 για τον ίδιο λόγο έγινε ανάθεση στον «1ο ΔΑΣΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΝΟΤΙΑΣ» έναντι του ποσού των 37.200,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%. 
Και ήρθε το άνοιγμα των σχολείων και σε πολλά χωριά ο καθαρισμός έγινε κυριολεκτικά την τελευταία ώρα και σε κάποια χωριά το σχολείο το καθάρισαν πολίτες του χωριού με δικά τους μηχανήματα και προσωπική τους εργασία. Δηλαδή μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 62000 ευρώ με απευθείας ανάθεση για τον καθαρισμό των αύλειων χώρων των σχολείων. Πόσα τελικά χρήματα πρέπει να δώσουμε για να είναι καθαρά τα σχολεία στην ώρα τους; Ανέφερε χαρακτηριστικά
Δεν μάθαμε όμως σε ποιους ανήκουν αυτοί οι συνεταιρισμοί που ήταν υπεύθυνοι για τον καθαρισμό των σχολείων και πόσα χρήματα τελικά πρέπει να πάρουν για να κάνουν σωστά την δουλειά τους!

Μάθαμε από τον κ. Λεμονίδη , ότι ο φωτισμός μπροστά στην εκκλησία στο Ριζοχώρι δεν λειτουργεί λόγω του ότι υπάρχει κομμένο υπόγειο καλώδιο 15 εκατοστών με κόστος 4,5 ευρώ και αντί να φτιαχτεί η ζημιά ο Δήμαρχος λέει πως θα μπει στην διαδικασία αλλαγής των λαμπτήρων ενώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί είναι καινούργιοι.
Για το ίδιο θέμα θύμισε στον Δήμαρχο κ. Μπάτση ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Νιβουρλής ότι στις αρχικές συνεδριάσεις πριν καιρό όταν ξανατέθηκε το ίδιο θέμα είχε υποσχεθεί ότι θα μεριμνήσει ο ίδιος για να φτιαχτεί η ζημιά.
Σε απάντηση του θέματος αυτού ο κ. Κετικίδης ανέφερε ότι πρέπει να αλλαχτούν οι λαμπτήρες με νέες τεχνολογίες διότι είναι πολύ συμφέρουσες ενεργειακά.
Δεν μάθαμε όμως γιατί δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και 3,5 χρόνια για αυτό το θέμα.

Μάθαμε ότι το θέμα του βιολογικού έχει ξεκαθαρίσει στα δικαστήρια και ότι σύντομα θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο. Αφού όμως έχει ξεκαθαρίσει το θέμα δικαστικά, γιατί δεν μάθαμε τελικά ποιος θα είναι ο προσωρινός ανάδοχος από τους τέσσερις διεκδικητές και τι έφταιξε χάθηκε τόσος χρόνος!

Μάθαμε από τον κ. Μήντση ότι μετά από αυτοψία που έκανε και λόγω του επαγγέλματος του , τα δέντρα που υπάρχουν στην είσοδο της πόλης απέναντι από το ΚΤΕΛ πρέπει να κοπούν διότι είναι ξερά , σάπια και επικίνδυνα για τους περαστικούς.
Μάθαμε από τον δήμαρχο πως αυτά τα δέντρα είναι πράσινα είναι ζωντανά , αλλά ούτως η άλλως θα απομακρυνθούν με την παρέμβαση που θα γίνει στην είσοδο της πόλης.


Μάθαμε από τον κ. Λεμονίδη ότι στο Ριζοχώρι Αλμωπίας κάδοι σκουπιδιών , διαφορετικού χρώματος , μπλε ανακύκλωσης κλπ. άδειασαν στην ίδια σκουπιδιάρα και συνεπώς ποιος ο λόγος της ανακύκλωσης; Σε απάντηση του Δημάρχου κ. Μπάτση ανέφερε ότι φταίει ο υπάλληλος και έπρεπε ο κ. Λεμονίδης να τον πάρει τηλέφωνο την ώρα που είδε το γεγονός για να εντοπίσουν τον υπάλληλο.
Δεν μάθαμε όμως τι κάνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

Για παρόμοιο θέμα ο κ. Παρούτογλου ανέφερε "ότι παρόλο που οι επιστολές της κ. Αντιδημάρχου έχουν περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η κατάσταση στο εργοτάξιο του πρώην δήμου Εξαπλατάνου ,εκθέτει ανεπανόρθωτα την δημοτική αρχή. Σε αυτόν τον χώρο για ένα μεγάλο διάστημα υπήρχαν τα μπουκάλια των φυτοφαρμάκων τα είχατε σε σακούλες. Σήμερα και για μεγάλο διάστημα, εκτός από αυτά υπάρχουν τόνοι σκουπιδιών και για την κατάσταση αυτή υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Και όταν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και ευθιξία , υπάρχουν και παραιτήσεις. Φταίει ο Δήμαρχος; Φταίει ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος ; Φταίει ο υπάλληλος εργοταξίου ; ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ , να ψάξετε να βρείτε ποιος φταίει και να παραιτηθεί σήμερα" ,ανέφερε χαρακτηριστικά δίνοντας και φωτογραφίες από τον χώρο για τα πρακτικά. Μάθαμε δια στόματος κ. Μπάτση ότι πριν υπήρχαν σκουπίδια από φυτοφάρμακα τα πήραμε σήμερα υπάρχουν σκουπίδια θα τα πάρουμε , αυτό σημαίνει ότι το σύστημα δουλεύει , απλά πρέπει να κοιτάξουμε ξανά την σύμβαση έτσι ώστε οι χρόνοι να είναι πιο γρήγοροι.
Δεν μάθαμε όμως γιατί δεν υπάρχει σύμβαση εδώ και ένα χρόνο και πότε θα απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα από τον χώρο.







-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.