Τελευταία Νέα:

Πώς προέκυψε η φράση «έμεινε στο ράφι»;


Ο λογαριασμός ponder.that, που σχολιάζει διάφορα θέματα της επικαιρότητας με έμφαση στα γυναικεία ζητήματα, με αφορμή τους «πολλούς γάμους» που γίνονται αυτή την εποχή, εξηγεί, μεταξύ άλλων, πώς προέκυψε η φράση «έμεινε στο ράφι», η οποία προέρχεται από τα βυζαντινά χρόνια αλλά χρησιμοποιείται συστηματικά μέχρι σήμερα:

«Τότε, τα παλιά οικογενειακά κειμήλια τοποθετούνταν στα ράφια και θεωρούνταν στολίδια στο σπίτι. Έτσι, κατά συνέπεια, όποια γυναίκα δεν είχε καταφέρει να βρει έναν γαμπρό πριν από την περίφημη “ηλικία γάμου”, θεωρούνταν πως γέρασε πολύ κι έτσι μπορεί να τοποθετηθεί κι αυτή στο ράφι μαζί με τα παλιά αντικείμενα, καθώς η μόνη χρησιμότητά της πλέον μπορούσε να είναι αποκλειστικά διακοσμητική.

»Εδώ να σημειώσουμε πως η βυζαντινή εποχή χρονολογείται στα 330-1453 μ.Χ. 569 χρόνια πίσω».

Μήπως είναι καιρός να αναθεωρήσουμε τα στερεότυπα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες εδώ και χιλιετίες; Είναι το ερώτημα που προκύπτει και μέσα από πληροφορίες όπως η παραπάνω.

Δείτε την ανάρτηση:
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.