Τελευταία Νέα:

Σωματείο εργαζόμενων ΚΥ Αριδαίας:"στο ίδιο έργο θεατές τουλάχιστον 15 χρόνια….ΑΡΚΕΤΑ"


Οι αλλαγές και οι καινούργιες συνθήκες στην υγεία μας οδηγούν για ακόμη μια φορά να απευθυνθούμε στους πολίτες της Αλμωπίας και όχι μόνο για τα νέα δεδομένα στο Κ.Υ.Αριδαίας. 

Η προσπάθεια για δημιουργία του θεσμού του Προσωπικού Ιατρού έγινε από όλους τους εργαζόμενους του Κ.Υγείας αποδεκτή με χαρά και ικανοποίηση μιας και ήταν πρόταση του ιατρικού κόσμου εδώ και δεκαετίες. Ο θεσμός αυτός όμως χρειάζεται προσωπικό, χρειάζεται επαρκή χρόνο εργασίας, και πάνω από όλα χρειάζεται όλους τους υπεύθυνους ιατρούς στο χώρο ευθύνης τους. 

Είναι αδύνατον να υλοποιηθεί το πρόγραμμα των 21 ωρών την εβδομάδα σε ραντεβού για προσωπικό ιατρό όταν οι υποχρεώσεις των υπευθύνων ιατρών είναι μοιρασμένες ανάμεσα σε ιατρεία εμβολίων, κατ΄οίκον εμβολιασμούς, κάλυψη κενών θέσεων στο Κ.Υγείας τα πρωινά, μετακινήσεις σε άλλα κέντρα υγείας ή ΤΟΜΥ. 

Αν σε όλα αυτά συμπεριλάβουμε και τα ρεπό, ανάλογα με τον αριθμό των εφημεριών, αλλά και τις κανονικές άδειες που δικαιούται κάθε εργαζόμενος τότε ο χρόνος ανά εβδομάδα σχεδόν εκμηδενίζεται.

Η κατάσταση όμως χειροτερεύει και λόγω της συνεχιζόμενης μετακίνησης ιατρών από το Κ.Υγείας Αριδαίας σε νοσοκομεία της περιοχής μας ή και άλλα σε άλλους νομούς που αποδυναμώνει τόσο το ίδιο το Κ.Υγείας όσο και τα Περιφερειακά Ιατρεία.

Όλοι μας προσπαθούμε για το καλύτερο εργαζόμενοι στα όρια της εργασιακής κόπωσης, βάζουμε πλάτη για να βοηθήσουμε, όπως και όλα τα χρόνια της πανδημίας, αλλά δεν γίνεται να θέλουμε δυνατή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας(ΠΦΥ) και να απομυζούμε από αυτήν προς όφελος των νοσοκομείων της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας τα οποία στερούνται προσωπικού. 

Κατανοούμαι τα προβλήματά τους αλλά δεν λύνονται με μετακινήσεις  από άλλους φορείς παρά μόνο με προσλήψεις και κίνητρα για νέους γιατρούς στο δημόσιο.

Παρά τα προβλήματα είμαστε αποφασισμένοι είτε με τον θεσμό του Προσωπικού Ιατρού  είτε χωρίς αυτόν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στους ασθενείς που τις έχουν ανάγκη και θα καλύπτουμε κάθε κενό του Κ.Υγείας, σε προσωπικό, για την εύρυθμη λειτουργία του 24 ώρες.

Ως πότε όμως με αυτές τις συνθήκες θα αντέξουμε;;

Είμαστε στο ίδιο έργο θεατές τουλάχιστον 15 χρόνια….ΑΡΚΕΤΑ….

 

 

                                                 

                                              
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.