Τελευταία Νέα:

Το γνωρίζατε; Αυτός είναι ο λόγος που οι Ολλανδοί δεν λένε ποτέ «συγγνώμη»Ποδήλατα, καφετέριες, ανεμόμυλοι και τουλίπες. Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά πράγματα της Ολλανδίας, για τα οποία η χώρα είναι παγκοσμίως γνωστή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές άγνωστες πτυχές της ολλανδικής κοινωνίας που φαίνεται να περνούν απαρατήρητες.

Μία από αυτές είναι η προσωπική αντιμετώπιση και το στιλ επικοινωνίας των Ολλανδών, το οποίο είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό σε σχέση με άλλες κοινωνίες. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα λοιπόν αυτού του τρόπου επικοινωνίας είναι πως στην Ολλανδία σπάνια θα ακούσεις τη λέξη «συγγνώμη».

Γιατί οι Ολλανδοί δεν λένε ποτέ «συγγνώμη»

Μιλώντας στο «BBC», η καθηγήτρια διαπολιτισμικής επικοινωνίας, Saskia Maarse, εξήγησε πως «οι Ολλανδοί είναι γνωστοί για το ότι είναι άμεσοι, πράγμα που σημαίνει ότι τα μηνύματά τους είναι ξεκάθαρα και ακριβή».

Επιπλέον, συνέκρινε τους Ολλανδούς με πολίτες άλλων χωρών, στις οποίες το στιλ επικοινωνίας είναι έμμεσο, χρησιμοποιώντας τη βρετανική κοινωνία ως πρακτικό παράδειγμα. «Το βρετανικό στιλ έχει πολλή ευγένεια, διπλωματία και τακτ. Στην Ολλανδία έχει να κάνει περισσότερο με τη διαφάνεια και την ειλικρίνεια» πρόσθεσε η ειδικός.

Από την πλευρά του ο Ben Coates, συγγραφέας του βιβλίου «Γιατί οι Ολλανδοί είναι διαφορετικοί», επισημαίνει πως οι Ολλανδοί «λένε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι. Δεν διστάζουν. Το κάνουν απευθείας, είτε πρόκειται για κακή κριτική, είτε για ένα ντύσιμο συναδέλφου που δεν τους αρέσει, είτε για να αρνηθούν μια πρόσκληση».

Ένα βασικό χαρακηριστικό που εκτιμάται ιδιαίτερα από τους Ολλανδούς είναι η ειλικρίνεια. Ο ίδιος ο Coates ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση η πρόθεση του πληθυσμού της χώρας δεν είναι να προσβάλλει με τα σχόλιά του.

«Είναι σημαντικό για αυτούς να είναι κάποιος ειλικρινής, και παρόλο που πολλοί από εμάς μπορεί να το ερμηνεύσουμε ως αγενή συμπεριφορά και να το πάρουμε στα σοβαρά, συνήθως δεν είναι αυτή η πρόθεσή τους».-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.