Τελευταία Νέα:

Καθηγήτρια απείλησε τους μαθητές της - «Έχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς»


Σε άδεια από τα σχολεία, όπου διδάσκει το μάθημα των Αγγλικών στο νησί της Λέσβου έχει τεθεί η 50χρονη καθηγήτρια, που σύμφωνα με αναφορές που φτάνουν σε βάρος της τόσο στις διευθύνσεις των σχολείων όσο και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, προκαλεί την ώρα του μαθήματος με την αλλόκοτη και ακραία συμπεριφορά της.
Από την έναρξη κιόλας της φετινής σχολικής περιόδου, οι μαθητές του γυμνασίου σε κωμόπολη της βορειοδυτικής Λέσβου κατάλαβαν πως κάτι σοβαρό συνέβαινε με τη νέα καθηγήτρια του μαθήματος της ξένης γλώσσας, καθώς αυτά που τους έλεγε δεν άρμοζαν σε καμία περίπτωση με την ιδιότητα της. Τα παιδιά άρχισαν να παραπονιούνται μέχρι που οι πρώτοι γονείς πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και την ανέφεραν.

Οι αναφορές αυτές ήταν μάλιστα η αφορμή, ώστε η καθηγήτρια να φτάσει στο σημείο να απειλήσει με έναν τρόπο τα παιδιά, σύμφωνα με το stonisi.gr που ανέδειξε χθες το θέμα η ίδια φαίνεται να λέει: «Κάποιοι γονείς, δεν ξέρω ποιοι ξενέρωτοι γονείς ήταν, πήγαν και είπαν στη Διεύθυνση ότι εγώ σας μιλάω για την πραγματική μου ζωή. Ε.. τώρα δεν έχω θέμα, όποιος γονιός έχει θέμα, δεν με ενοχλεί, ας έρθει πρόσωπο με πρόσωπο να με αντιμετωπίσει. Έχω καφέ ζώνη στο καράτε, δέρνω γονείς. Τον εισαγγελέα επισκέπτομαι πολύ συχνά».

Σε άλλο μάθημα η καθηγήτρια είπε στα παιδιά: «Όποιος γονιός μου κάνει μαγκιές, έχω φίλους σε... (σ.σ. αναφέρεται σε στελέχη αρχών). Αν έχει επιχείρηση, θα ανοίξω αντίπαλη επιχείρηση και θα τη σβήσω. Έχω τάδε (σ.σ. μορφή) εταιρείας. Περάστε το μήνυμα στους γονείς!».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr η εκπαιδευτικός έχει πολλά ανοιχτά μέτωπα, καθώς δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε όποιο σχολείο κι αν έχει βρεθεί να διδάξει στη Λέσβο.

Όπως αναφέρει άτομο από την εκπαιδευτική κοινότητα της κωμόπολης, όπου εργάζεται η καθηγήτρια: «Χρήζει κάποιας ψυχιατρικής βοήθειας. Δεν απειλεί τα παιδιά, απλά η στάση της κι αυτά που λέει δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Η συμπεριφορά της μέσα στην τάξη δεν είναι αυτή που πρέπει να έχει ένας εκπαιδευτικός, αυτό είναι σίγουρο. Δεν μπορεί να διαχειριστεί τον λόγο της αυτό το έχουμε καταλάβει καθώς λέει ασυναρτησίες» αναφέρει.

Και προσθέτει: «Έχει ένα μπερδεμένο ιστορικό, καθώς όπου έχει πάει να διδάξει έχουν δημιουργηθεί προβλήματα. Μάθαμε πως εκκρεμεί ΕΔΕ σε βάρος της, καθώς παλαιότερα είχε βάλει λέει πιπέρι στο στόμα ενός παιδιού επειδή έβριζε. Έχει ψυχολογικό πρόβλημα η γυναίκα και τα παιδιά το έχουν καταλάβει. Μαθαίνω από παιδιά πως τους λέει πως εκπροσωπεί μια ΜΚΟ και πως αν παντρευτούν μετανάστρια θα τους πριμοδοτήσει με 1500 ευρώ. Τέτοιες βλακείες τους λέει».

Παρόμοιες αναφορές φτάνουν καθημερινά και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου καθώς η καθηγήτρια διδάσκει σε τουλάχιστον δυο σχολεία: «Όλες οι διαδικασίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα. Οφείλουμε να προστατέψουμε τα παιδιά και την συνάδελφο. Υπάρχουν διάφορες καταγγελίες για το πρόσωπο της. Έχουν ξεκινήσει κι έρχονται συνεχώς κάποιες αναφορές για εκείνη. Είναι αλήθεια πως παρουσιάζει μια παράξενη συμπεριφορά».













-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.