Τελευταία Νέα:

Αυτός είναι ο λόγος που οι Τούρκοι έβαλαν στη black list τον Απόστολο Τζιτζικώστα


Το ότι οι Τούρκοι έχουν διάθεση για καψόνια το καταλάβαμε καλά με την υπόθεση Τζιτζικώστα. Στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας οι Τούρκοι βρήκαν τον άνθρωπο που ήθελαν να κάνουν επίδειξη πυγμής - την πάτησαν όμως διότι μάλλον δεν προέβλεψαν την σκληρή απάντηση που θα λάμβαναν.
 Ο κ. Τζιτζικώστας δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά ότι θα σηκωθεί να φύγει όταν ξεκίνησαν τα διάφορα τουρκικά τερτίπια, ένα τηλεφώνημα πάντως στην Αθήνα επιβεβαίωσε την απόφαση που είχε λάβει. Μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών ήταν που του έδωσε και τη λύση με το κυβερνητικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε στη Σμύρνη για να τον παραλάβει αργά το βράδυ του Σαββάτου, αφού μετέφερε τον Νίκο Δένδια από το Αμπου Ντάμπι προς την Αθήνα. Να δούμε εάν θα τολμήσουν αντίστοιχα καψόνια στο μέλλον.

Το τηλεφώνημα στον Τσαβούσογλου για τον Τζιτζικώστα

Το ζόρικο Σαββατοκύριακο της κυβέρνησης επέτεινε και η υπόθεση του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος από το πουθενά βρέθηκε όμηρος των Τούρκων στο λιμάνι της Σμύρνης, παρά το ότι τους έδειξε ταυτότητα, διαβατήριο και ευρωπαϊκά διπλωματικά έγγραφα μιας και είναι αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε. Μάλιστα, ο κ. Τζιτζικώστα επικοινώνησε με τη διπλωματική υπηρεσία της Ε.Ε. και με τον πρέσβη της Ε.Ε. στην Τουρκία, τον Γερμανό άλλοτε στενό συνεργάτη της Μέρκελ, Νίκολας Λάντρουτ-Μάιερ. Μαθαίνω, μάλιστα, ότι ο κ. Λάντρουτ-Μάιερ πήρε τηλέφωνο μέχρι και τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επίσης δεν έδωσε καμία πειστική απάντηση γιατί κρατήθηκε ο κ. Τζιτζικώστας, επικαλούμενος με τη σειρά του «τεχνικούς λόγους». Καλά κρασιά, θα πω εγώ...

Τα «χρωστούμενα» στον Τζίτζι από το 2019

Απευθύνθηκα αρμοδίως για να μάθω, τι μπορεί να έκανε ο Απόστολος Τζιτζικώστας που να εκνεύρισε τόσο πολύ τους Τούρκους. «Μήπως είπε κάτι στην παρέλαση;», ρώτησα. «Μπα», μου απάντησε άνθρωπος μέσα στα πράγματα και τα της Θεσσαλονίκης. Μαθαίνω, λοιπόν, ότι οι Τούρκοι έχουν σημειώσει το όνομα του κ. Τζιτζικώστα στα κατάστιχά τους μερικά χρόνια τώρα, από το 2019, λόγω ορισμένων σκληρών δηλώσεων που είχε κάνει στην επέτειο των 100 ετών από τη γενοκτονία των Ποντίων. Τότε, πρόξενος στη Θεσσαλονίκη ήταν ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν είχε και τόσο καλή σχέση με τον περιφερειάρχη, ο κ. Ορχάν Γιαλμάν Οκάν, ο οποίος και ενημέρωσε αρμοδίως. Ο κ. Τζιτζικώστας είχε να πάει στην Τουρκία από το 2017, συνεπώς δεν είχε μάθει τα...μαντάτα.
Απάντηση Μητσοτάκη στον Βαξεβάνη

Παρά το γεγονός ότι ο προγραμματισμός είχε γίνει εδώ και κάποιον καιρό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει απαντήσεις στο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για παρακολουθήσεις και άλλων κυβερνητικών στελεχών μέσω Predator από το κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1, στο οποίο θα παραχωρήσει συνέντευξη, πριν αναχωρήσει σήμερα για το Κάιρο και την Κλιματική Σύνοδο του ΟΗΕ. Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη μου έλεγαν όλο το Σαββατοκύριακο μονότονα ότι «δεν υπάρχει τίποτα», ενώ η απάντηση του Μαξίμου συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου. «Πιστεύει κανείς σοβαρά ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε την Πελώνη, τον Πατέλη και τη Μαρίνα Πατούλη;», μου έλεγε κυβερνητική πηγή. Από τη μεριά της εφημερίδας, πάντως, μαθαίνω ότι το δημοσίευμα θα έχει και συνέχειες.
Πώς ήρθε το Κολούμπια στην Ελλάδα

Σήμερα στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος θα καταφτάσει η μεγαλύτερη αντιπροσωπεία Αμερικανικών πανεπιστημίων προκείμενου να ανακοινωθούν νέες συνεργασίες με ελληνικά πανεπιστήμια. Η είδηση όμως που αξίζει της προσοχής μας είναι η ανακοίνωση της δημιουργίας ενός Global Center του φημισμένου πανεπιστημίου Κολούμπια στην Ελλάδα. 

Το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα ο Πρόεδρος Λί Μπόλιντζερ που βρέθηκε χθες στην Αθήνα και συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό. Η ανακοίνωση έγινε λίγη ώρα αργότερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με την παρουσία της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως και του Αμερικανού Πρέσβη, Τζώρτζ Τσούνις. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι η δουλειά για το συγκεκριμένο Κέντρο γίνεται εντατικά τα τελευταία τρισίμισι χρόνια, όπως επίσης πως άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Λονδίνο, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο. 

Η Ελλάδα έχει παίξει πολύ δυνατά κι αποτελεί για το Πανεπιστήμιο προτεραιότητα, αφού θεωρεί τη χώρα μας σπουδαίο κέντρο για τη μελέτη σύγχρονων ζητημάτων, όπως το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή κοκ. Η έναρξη λειτουργίας προβλέπεται για το 2023 και αναμένω μεγάλο ενδιαφέρον σπουδαίων ονομάτων για συμμετοχή. Πρόκειται για μια εξαιρετική είδηση, αφού Παγκόσμια Κέντρα το Κολούμπια έχει μόλις άλλα εννέα στις πέντε ηπείρους του πλανήτη.

Δουδωνής for President

Η ανακοίνωση του Παναγιώτη Δουδωνή στη θέση του επικεφαλής πολιτικού σχεδιασμού στη Χαριλάου Τρικούπη, σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας σε φίλους του Κινήματος που βλέπει επιλογές νέων και άξιων προσώπων σε νευραλγικούς τομείς του κόμματος. Ο κ. Δουδωνής βέβαια θα αναγκαστεί να πέσει με τα μούτρα στις δυσκολίες του προεκλογικού αγώνα (από τον οποίο απέχουμε πλέον κάποιους μήνες ) και θα πρέπει σχετικά άμεσα να αποδείξει ότι έχει ρόλο και άποψη. Περίοδος χάριτος ή προσαρμογής δεν υπάρχει πλέον για κανέναν!














-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.