Τελευταία Νέα:

Ποιος νομός στην Ελλάδα έχει τα λιγότερα αυτοκίνητα;



Όσο και αν ακούγεται περίεργο κυκλοφορούν μόλις 749 επιβατικά οχήματα, σύμφωνα ε την τελευταία καταγραφή…

Η Ελλάδα αποτελείται από 51 νομούς και όπως έχουμε κάνει γνωστό σε παλαιότερο άρθρο η περιοχή με τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι ο νομός Αττικής. 
Πάνω από τρία εκατομμύρια βρίσκονται στην Πρωτεύουσα αλλά και στις γύρω περιοχές και είναι κάτι που το βιώνουν καθημερινά όσοι μετακινούνται στους δρόμους.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές ρύπων να βρίσκονται σε πολύ ψηλά επίπεδα γεγονός που οφείλεται και στο υψηλό μέσο όρο ηλικίας των κυκλοφορούντων οχημάτων.

Στην αντίπερα… όχθη υπάρχει και μία περιοχή της Ελλάδος που πάει… κόντρα στο ρεύμα. Είναι η περιοχή με τα λιγότερα οχήματα και ταυτόχρονα ο πιο αραιοκατοικημένος νομός. Πρόκειται για το νομό Ευρυτανίας που υπάγεται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος έχει πρωτεύουσα το Καρπενήσι και οι κάτοικοι ξεπερνούν κατά ελάχιστα τους 20.000.



ΙΧ, φορτηγά, λεωφορεία και μοτοσικλέτες

Στο σύνολο και σύμφωνα με επίσημα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα 749 επιβατικά οχήματα (!). Φανταστείτε, για παράδειγμα, πως σε μία περιοχή όπως η Βοιωτία υπάρχουν σχεδόν 32.000 ή στις Σέρρες πάνω από 51.000 αυτοκίνητα.

Αρκετά περισσότερα είναι τα φορτηγά που φτάνουν τις 3.320 μονάδες ξεπερνώντας κατά πολύ τα ιδιωτικά επιβατικά οχήματα. Τα λεωφορεία είναι μόλις 56 ενώ από πλευράς μοτοσικλετών ο αριθμός αγγίζει τα 640 δίτροχα.

newsauto.gr
















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.