Τελευταία Νέα:

«Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» με επιδότηση έως 10.000 ευρώ


Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

Το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» αποτελεί τον τέταρτο πυλώνα της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης της Κυβέρνησης, η οποία θεσπίζεται με το υπό δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο που έχει τίτλο «Σπίτι μου».

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

Τα κριτήρια


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο προβλέπεται ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν ιδιοκτήτες κατοικιών με:
  • ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ και
  • ακίνητη περιουσία έως 300.000 ευρώ,
ενώ αποκλείονται όσοι έχουν ενταχθεί σε προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης για οποιοδήποτε ακίνητό τους τα τελευταία πέντε έτη.

Το ακίνητο πρέπει να έχει εμβαδόν έως 100 τ.μ. και
να βρίσκεται σε αστική περιοχή,
δεν πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, ή ως μισθωμένη αλλά να αναφέρεται ως κενή στο Ε2 των τριών τελευταίων ετών.

Οι εντασσόμενοι στο πρόγραμμα επιδοτούνται για δαπάνες επισκευής και ανακαίνισης έως 10.000 ευρώ, με το ποσό να καλύπτει υλικά και εργασίες.

Σημειώνεται πως η επιδότηση φθάνει στο 40% της δαπάνης με προϋπόθεση την ηλεκτρονική εξόφληση των τιμολογίων και την εκμίσθωση του ακινήτου για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Με το ίδιο νομοσχέδιο θεσπίζονται αναγκαίες πολεοδομικές και άλλες ρυθμίσεις για την άρση εμποδίων και την επιτάχυνση εφαρμογής της στεγαστικής πολιτικής.


newsbomb.gr















-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.