Τελευταία Νέα:

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει από το 2023 για τους δικαιούχους


Το επίδομα ανεργίας θα μετατραπεί σε «επίδομα εργασίας», δηλαδή θα καταβάλλεται στο 50% για όποιον δικαιούχο το διακόψει εθελοντικά και ενταχθεί στην αγορά εργασίας.

Αρχές του 2013 θα τεθεί σε ισχύ η αλλαγή στο επίδομα ανεργίας, το οποίο δικαιούνται περίπου 150.000 άνεργοι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (τέως ΟΑΕΔ).

Πρόκειται ουσιαστικά για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα εργασίας», δηλαδή την καταβολή του επιδόματος ανεργίας στο 50% για όποιον δικαιούχο του εθελοντικά διακόψει την επιδότηση προκειμένου να ενταχθεί ξανά στην αγορά εργασίας.

Η ρύθμιση προβλέπεται στον νόμο «Δουλειές Ξανά», ο οποίος ψηφίστηκε τον Απρίλιο, αλλά δεν έχει εφαρμοσθεί, καθώς δεν έχει εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, αυτό θα συμβεί από τις αρχές του ερχόμενου έτους και έτσι η εφαρμογή της εν λόγω ρύθμισης θα επέλθει αμέσως μετά.
 
newsbomb.gr-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.